U trendu

Samsung Galaxy S9 će imati napredniju kameru, ekran i bateriju

Južnokorejski gigant Samsung predstaviće 25. februara novog ljubimca Galaxy S9 na događaju u Barseloni. Kompanija je već poslala pozivnice za ovaj događaj brojnim kompanijama i prijateljima.

Ranije je planirano predstavljanje Galaxyja S9 na Mobile World Congressu koji će se održati od 26. februara do 1. marta, ali Samsung je odlučio da napravi svoj događaj uoči kongresa u Barseloni. Kopletan događaj Samsung će prikazivati uživo putem svoje web stranice.

Prilikom slanja ovakvih pozivnica, kompanije obično vrlo suptilno otkriju nove detalje o svojim uređajima ili ne otkrivaju ništa u potpunosti. Natpis na Samsungovoj pozivnici „novoosmišljena kamera“ jasno otkriva kako je Samsung poboljšao kameru kod novog ljubimca. Međutim, mnogi su očekivali kako će se to desiti s obzirom da sve tehno kompanije iz godine u godinu donose naprednije specifikacije mobilnog telefona i kvalitetnije kamere.

Pored bolje kamere, poznato je kako će novi Galaxy S9 imati napredniju bateriju, odličan ekran i nekoliko eksperimentalnih promena. Kako kruže glasine, senzor otiska prsta na modelu S9 će biti odmah ispod kamere, za razliku od njegovog prethodnika kod kog je senzor pomeren malo više u jednu stranu. Novi mobilni će navodno dobiti i Qualcommov nadolazeći Snapdragon 845 procesor će biti brži.

Galaxy S9 trebalo bi se naći u prodaji od marta ove godine, a cene još nisu poznate.

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.