Samsung S5620 Monte

Mobilni telefon Samsung S5620 Monte je elegantan (108,8 x 53,7 x 12,4 mm; 92 g), kompaktan, tehnološki napredan multimedijalni uređaj koji je usklađen sa svim aktuelnim dostignućima bežične telekomunikacione zajednice. Jedna od najvažnijih karakteristika ovog telefona je njegova sposobnost da svojim korisnicima omogući pristup (pritiskom na samo jednu ikonu na ekranu) svim omiljenim društvenim mrežama na Internetu, kao što su Facebook, Twitter, YouTube, MySpace, Flickr ili Picassa. Uz to, Samsung S5620 Monte dolazi i s preinstaliranim Palringo instant messenger-om (s podrškom za instant komunikaciju pomoću Gtalk-a, ICQ-a, AIM-a i MSN-a), kao i aplikacijom sa push opcijom za Gmail, Outlook WEB Access, POP3 i IMAP imejl klijente.
Sva komunikacija vlasnika telefona Samsung S5620 Monte biće objedinjena na jednom mestu i korisniku dostupna nežnim pritiskom na ikonu posvećenu tome na ekranu. Svi ovi servisi, međutim, ne bi bili ni približno uvek dostupni ni jednostavni za korišćenje da Samsung S5620 Monte ne dolazi sa svetim trojstvom bežičnog povezivanja, koje čini pristup HSDPA i EDGE, zatim Wi-Fi podrška (802.11 b/g), kao i GPS.
Samsung S5620 Monte opremljen je kamerom od 3,15 megapiksela s detektorom osmeha, opcijom za geooznačavanje fotografija i naprednim editorom fotografija, kojim se mogu popraviti sve eventualne nesavršenosti snimaka. Pored kamere koja snima i video klipove (QVGA@15 fps), Samsung S5620 Monte može se pohvaliti i muzičkim plejerom, FM radiom sa RDS-om, kao i video plejerom koji reprodukuje većinu aktuelnih formata (MP4/H.263/H.264).
Zahvaljujući kristalno jasnom WQVGA TFT ekranu veličine 3 inča (240 x 400 piksela), osetljivom na dodir, fotografije snimljene ovim telefonom, kako tvrde u Samsungu, sigurno će blistati, a ugrađeni akcelerometar osiguraće prebacivanje između pejzažnog i portretnog prikaza jednostavnim okretanjem telefona. Pored okretanja slike, Samsung S5620 Monte dolazi i s funkcijom Bonton, što znači da se dolazni poziv ili muzika s telefona mogu utišati jednostavnim pokretom ruke.
Ipak, treba napomenuti to da, iako Samsung S5620 Monte stavlja u prvi plan društveno umrežavanje, multimedijalne aktivnosti i raznorazne mogućnosti komunikacije, proizvođač nije zaboravio da ga opremi i ključnim alatima za obavljanje svakodnevnih poslovnih zadataka. Zbog toga je Samsung S5620 Monte opremljen programom koji omogućava pregled i uređivanje Office datoteka (Word, Excel, PowerPoint i PDF), zatim je tu organizator koji umesto svog vlasnika pamti sve važne aktivnosti, sastanke, dogovore i datume, diktafon, kao i ranije pomenuti klijenti za elektronsku poštu.
Negde između zabave i poslovnosti smeštena je i GPS aplikacija za snalaženje u nepoznatim gradovima ili pronalaženje željenih lokacija, a u tu svrhu predviđene su i korisnicima omiljene Google Maps. U istom segmentu nalazi se i inovativna Smart Unlock funkcija, koja korisnicima omogućava da pisanjem bilo kojeg slova od A do Z otključaju mobilni telefon ili pokrenu određenu stavku iz menija ili aplikaciju koju dodele određenom znaku. Od ostalih tehničkih detalja treba reći i to da je Samsung ovaj touchscreen smartphone opremio poslednjim verzijama bežične Bluetooth 2.1 veze i žične USB 2.0 veze, dok je za čuvanje podataka u samom telefonu slobodno 194 MB memorije koja se može proširiti microSD karticama do maksimalnih 16 GB. Cena modela Samsung S5620 Monte kreće se oko 220 evra.

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.