Sony Ericsson C903

Izgleda kao vrhunski Sony Ericsson Cybershot model, ali bez visoke cene. Sony Ericsson C903 pun je piksela i dolazi kao naslednik uspešnog modela Sony Ericsson C902, koji je stvarno bio pouzdan model koji se veoma dobro prodavao u 2008. Godinu dana kasnije, Sony Ericsson nam je ponudio unapređeni model koji je pozicionirao između modela C902 i C905. Ima kameru od 5 megapiksela i LED blic, ali je mnogo tanji od modela Sony Ericsson C905. Takođe, izgledom je veoma sličan pravim foto mobilnim telefonima, pogotovo onim iz serije Sony Ericsson Cybershot.
U poređenju s originalnim C902, može se reći da on sada ima GPS, ali ne i WiFi. Wireless i nije baš neka potreba, a GPS možete koristiti za navigaciju ili jednostavno za pronalaženje nečega uz pomoć Google Maps-a. Vreme traženja satelita je kratko, što je i te kako korisno kada želite da nešto pronađete na brzinu. S poklopcem za objektiv, što je već standard na svim Cybershot modelima, možete na brzinu pokrenuti kameru i fotografisati. Nažalost, ako se prebacujete na ovaj telefon s modela C902, uočićete nedostatak prečica za različite naredbe za kameru. D Pad-om birate da li ćete uključiti blic, možete podešavati fokus i ekspoziciju, ali sve drugo zahteva ulaz u meni. Sporiji je od C902 i C905, ali to ne znači da je i lošiji, pogotovo ako ste neko ko ionako sve ima na standardnim podešavanjima.
Za razliku od modela C902, brzina samog telefona je mnogo veća. To znači da ćete mnogo brže prelaziti preko menija i pristupati muzici i videu. Softver medija plejera je takođe noviji, pa više nema onog dugog čekanja kada brišete fotografije. Vrlo brzo možete upravljati i svojom galerijom. Iako na njemu nećete pronaći sve one Walkmen stvarčice, kao što je SenseMe funkcija, kojom vaš telefon složi playlist-u prema vašem raspoloženju, stvari koje nedostaju ujedno su i one koje obično najmanje koristite. Jeste li ikada birali muziku prema žanru ili godini? Ako jeste, bolje bi vam pristajao model W705 ili W715 (dva modela slične cene), ali nećete imati pristojnu kameru. A za najbolji izbor ipak ćete morati da uzmete model C905 ili idealno W995. Oba imaju kameru sa 8,1 megapiksela, ksenon blic (C905) i LED blic (W995).
Naravno, ti modeli i koštaju mnogo više, ali Sony Ericsson C903 je mnogo prihvatljiviji telefon, koji će sigurno mnogo bolje proći na tržištu. Iako nema baš sve, još uvek ima sve standardne stvarčice, kao što su NetFront preglednik, pristojan mejl klijent i pristup celom nizu aplikacija za vaš PC ili Mac za upravljanje medija datotekama ili njihovu sinhronizaciju.
Sony Ericsson C903 je prilično kvalitetno napravljen, dobro leži u ruci i ima dobro raspoređene tastere, ali ipak morate paziti jer se lako ogrebe. O ovome bi se moglo raspravljati, pošto ćete ovaj telefon ipak vrlo često vaditi iz džepova da biste uslikali nešto. Iako ovaj Cybershot model nije vrhunski, još uvek je u prednosti u odnosu na C905, jer je noviji, što znači da ćete dobiti skoro isti telefon u mnogo manjem formatu. Pet megapiksela je još uvek i više nego dovoljno za većinu ljudi, ali bez ksenonskog blica će biti nešto lošijih fotografija. Ovaj model ima sve osim WiFi-ja. Sve u svemu, ovo je stvarno impresivan i cenom prihvatljiv telefon s kamerom.

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.