Sony Ericsson T715 – staro ime, ništa novo

Iako verovatno radi sve za šta će vam mobilni telefon ikad zatrebati, nećete moći da se otmete utisku da je Sony Ericsson T715 u stvari veoma dosadan. Sony Ericsson T715 je kompaktni 3,5 G klizni mobilni telefon. Iako ima "starinski" naziv (umesto imena), ovo je jedan od najnovijih mobilnih telefona iz Sony Ericsson-a i dolazi sa slotom za microSD kartice, a ne sa već dosadnim Sony slotom, koji se može videti na starijim modelima.
Problem koji će većina korisnika imati s telefonom Sony Ericsson T715 je taj da je neverovatno teško naći nešto zanimljivo na njemu. Naravno, ne tvrdimo da je ovo loš mobilni telefon, već samo da je prilično bezličan. Veličinom od 92x48x15 mm T715 je nešto što u Sony Ericsson-u zovu "telefon veličine kreditne kartice". Iako je kompaktniji od sličnog modela Sony Ericsson W705, glavni nedostatak mu je mali 2,2-inčni displej (W705, podsećanja radi, ima 2,4-inčni displej). Na zadnjoj strani telefona nalazi se 3,2 MP kamera s blicem. Kamera uključuje i geo-tagging, koristeći za to najbližu baznu stanicu kao orijentir, jer nema GPS. Glavna kamera se takođe može koristiti za video pozive.
Sony Ericsson T715 dolazi sa NetFront web browser-om, koji podržava standardni mail plus Microsoft Exchange ActiveSync, ima multimedija plejer i FM radio, plus YouTube web browser. Razmena i postavljanje slika i videa su podržani, kao i kod većine modela. Radi se o quad-band GSM mobilnom telefonu koji podržava brz HSPA upload i download, iako Sony Ericsson nije naveo nikakve brzine prenosa za ovu vrstu konekcije. Vreme razgovora na 3G je oko četiri časa, a oko 14 dana u stand-by režimu. Na GSM-u, Sony Ericsson T715 omogućava oko deset sati razgovora i 16 dana u stand-by.
Već je rečeno da je ovo prilično bezličan telefon, mada se neki neće složiti s ovom tvrdnjom, ali o ukusima ne treba raspravljati. Sigurno je da će Sony Ericsson T715 odraditi 99 odsto onoga što vam treba, ali, iskreno, većina korisnika bi verovatno volela da vidi nešto s malo više duha. Sony Ericsson T715 trebalo bi da se na tržištu nađe u trećem kvartalu 2009. Cena još uvek nije poznata, ali očekuje se da će se kretati oko 250 evra.

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.