najveća internet zajednica u Srbiji već 18 godina

U trendu

„Tviter” otpušta zaposlene i uvodi novu strategiju

Američka društvena mreža „Tviter” najavila je da će otpustiti devet odsto radne snage, i potvrdila strategiju o nastavku poslovanja kao nezavisne kompanije nakon neuspeha u pronalaženju kupca.

Najavljenim rezovima će biti pogođeno oko 350 ljudi od ukupno 3.860 zaposlenih u „Tviteru”, izvestila je agencija Frans pres.

„Uočavamo značajne mogućnosti za povećanje rasta, jer nastavljamo da poboljšavamo naše ključne usluge. Imamo jasan plan i pravimo potrebne izmene kako bismo osigurali ’Tviterovo’ pozicioniranje za dugoročni rast”, izjavio je generalni direktor kompanije Džek Dorsi prilikom predstavljanja kvartalnih rezultata koji su ukazali na nove gubitke.

U trećem kvartalu zaključno sa 30. septembrom, neto gubitak „Tvitera” iznosio je 103 miliona dolara, u odnosu na minus od 132 miliona dolara iz istog perioda prošle godine. Prihodi su, u međuvremenu, porasli za osam odsto, na 616 miliona dolara, uglavnom zahvaljujući većim prihodima od oglašavanja.

Broj mesečno aktivnih korisnika „Tvitera” porastao je na 317 miliona sa 313 miliona iz prethodnog kvartala, navedeno je u saopštenju kompanije.

„Tviter” je u septembru počeo pregovore o prodaji sa više tehnoloških kompanija, među kojima su „Alfabet” i „Sejlsfors”, ali su svi završeni neuspehom, preneo je Tanjug.

Napišite komentar

Najnovije iz rubrike