U trendu

U korak sa svetom

Prvi i najveći domaći operater za mobilnu telefoniju u Srbiji, Mobtel, oduvek je radio po najvišim standardima u Evropi i svetu. Da u toj tendenciji ne smanjuje svoju aktivnost dokazao je na konferenciji za štampu 08. septembra promovišući novu uslugu namenjenu svojim korisnicima – Bežični Internet. Međutim, to nije novina za one koji prate događanja iz ove oblasti brzih promena i neprekidnog rasta. Još u junu mesecu na Kongresu Jugoslovenskog informatičkog saveza (od 04. do 09. juna) u Herceg Novom, Mobtel je predstavio nekoliko svojih novih usluga. Posebno zanimljiv bio je Bežični Internet.

Kompanija 063 Mobtel Srbija uvela je u Srbiji mobilnu telefoniju 1995. godine. Kao operater donela je usluge i proizvode visokog kvaliteta. Funkcioniše uz pomoć dve javne mreže, analogne i digitalne, okupljajući, posle pet godina rada, oko pola miliona korisnika. Pokriva više od 120 mesta pružajući im mogućnosti najsavremenijeg telekomunikacionog servisa. Od juna meseca postoji i novi Call centar za pružanje informacija korisnicima 24 časa dnevno svakog dana u nedelji.

Projekat Bežični Internet daje mogućnost direktnog pristupa Internetu korišćenjem 063 GSM mobilne telefonske mreže. Ta mogućnost se pruža korisnicima koji imaju post paid karticu sa aktiviranom uslugom prenosa podataka i otvorenom nalogom na Mobtelovom Internet servisu. Pri tom moraju imati mobilne telefone nove generacije sa podrškom za WAP protokol, ili starije tipove mobilnih telefona povezane sa prenosivim računarom.

U cilju što uspešnije realizacije, kompanija Mobtel je od 01. septembra prestala sa naplaćivanjem mesečne pretplate od 19 dinara svim korisnicima dodatne usluge prenosa podataka, želeći na taj način da poveća interesovanje za Bežični Internet. Ova usluga biće besplatna do kraja godine.

U nizu koraka koji su prethodili ovome, kompanija Mobtel, svojim angažovanjem u oblasti komunikacija, dokazuje da su granice premostive a svet sve bliži. Rezultat tog angažovanja je promena načina života savremenog korisnika telekomunikacionih usluga, koja mu omogućava da u svakom trenitku, u zemlji i inostranstvu, bude u kontaktu sa svojom porodicom i poslovnim partnerima.

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.