U skoroj budućnosti ceo računar na staklenom panelu

Inženjeri iz japanske kompanije Fujitsu objavili su da su uspeli da razviju potpuno nov proizvodni proces za izradu tankoslojnih tranzistora, koji će im pomoći da sprovedu u delo svoj cilj – do 2003. napraviti lični digitalni pomoćnik (Personal Digital Assistant, PDA) neposredno na staklenom panelu.

Već duže vreme je poznata tehnologija zahvaljujući kojoj integrisana kola mogu da se prave neposredno na staklenoj podlozi, ali su do Fujitsu-ovog otkrića to mogla da budu samo relativno jednostavna kola, jer je pokretljivost, odnosno brzina kretanja elektrona na staklu srazmerno mala.

Sadašnji polisilicijumski paneli omogućavaju dovoljno veliku brzinu da se čipovi sa upravljačkim kolima koja kontrolišu rad prikaza sa tečnim kristalima proizvode na istom komadu stakla od kog se pravi i ekran. Međutim, da bi se napravila složenija kola, elektroni bi morali da se kreću znatno brže, što ostavlja dve mogućnosti: koristiti staklo koje im omogućuje veću mobilnost ili koristiti odvojene silicijumske komponente, koje se pakuju u plastiku, leme za štampane ploče i povezuju sa staklenim panelom.

Mogućnosti za povećanje pokretljivosti elektrona na staklu već neko vreme su poznate inženjerima – kristali koji se koriste za izradu displeja treba da budu veći – ali problem je u temperaturi neophodnoj za izradu. Kristale je trebalo obrazovati na temperaturi nižoj od 550°C, koja je kritična za staklenu podlogu, jer ona na njoj počinje da se topi ili krivi. Novi proizvodni proces koji su razvili Fujitsu-ovi inženjeri pravi kristale sa većom mobilnošću elektrona na temperaturi nižoj od 450°C.

“Moramo da rešimo još mnoge druge probleme pre nego što tehnologiju budemo mogli da primenimo u komercijalnoj proizvodnji, ali smo glavni problem prevazišli”, kaže Nobuo Sasaki, inženjer japanske kompanije, koji je angažovan na ovom procesu.

U laboratorijskim uslovima, Sasaki je u stanju da, koristeći nov metod, proizvede polisilicijumski TFT LCD panel sa većom pokretljivošću elektrona na staklenoj podlozi oblika kvadrata stranice 30 cm (12 inča). Takva podloga se obično upotrebljava za proizvodnju nekoliko LCD panela, a ona se, po završetku proizvodnog postupka, odvaja sečenjem.

Sasaki kaže: “U ovom trenutku, možemo da napravimo nekoliko jednostavnih komponenti na staklu. Naš cilj je da uspemo da napravimo procesor ili memoriju na staklenoj podlozi, tako da sada radimo na razvoju njihovih osnovnih komponenti. Želimo da ih, potom, integrišemo na staklu i plasiramo na tržište 2003.”

Poenta u postavljanju svih komponenti na staklenu podlogu je u velikoj uštedi u proizvodnom procesu: “Piksele displeja i integrisana kola mogli bismo da napravimo u okviru istog proizvodnog procesa, što bi ceo sistem učinilo jeftinijim. Naš cilj je da troškove proizvodnje učinimo nižim za najmanje 50% u odnosu na sadašnje,” dodaje Sasaki, zaključujući: “PDA uređaji ili računari napravljeni korišćenjem nove tehnologije ne bi bili mnogo veći od svog displeja. Razmišljamo o tome da integrisane komponente rasporedimo po obodu displeja u prostoru širine dva do tri milimetra.” Živi bili, pa videli!

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.