U znaku prizme i dijamanta

Izuzetno moderan i stilizovan dizajn krasi novu „Nokijinu“ kolekciju pod nazivom Prizma (Prism). Nju čine dva ekskluzivna modela – 7500 Prism i 7900 Prism. Oni će se na tržištu naći u trećem kvartalu ove godine, a sasvim smo sigurni da taj trenutak željno očekuju ljubitelji mobilnih telefona kojima je stil najvažniji argument pri izboru modela.
Kolekcija je napravljena upravo u stilu prizme i dijamanta. Svi detalji (grafički motivi na ekranu, dizajn tastera) napravljeni su u obliku geometrijskih figura (trouglova, deltoida), materijal za izradu prednje strane je sjajan i crn (sa svetlim detaljima – slova i brojevi, logo, okvir oko navigacionog tastera), dok je zadnja strana tamna i dizajnirana poput dijamanta. Prizmoidnom efektu prelamanja svetlosti doprinosi promenljivi motiv na ekranu („wallpaper“), koji se neprekidno menja u toku dana zavisno od stanja baterije i jačine prijema signala mobilne mreže.
Nokia 7900 Prism je mobilni telefon koji podržava četiri opsega GSM mreže i dva opsega 3G (UMTS) mreže s mogućnošću sporijeg i bržeg preuzimanja sadržaja. Ima OLED ekran kao glavni displej. To je prvi telefon s ekranom ove vrste koji ima podršku za pun kolor od 16 miliona boja, što daje sliku impresivnog kvaliteta. Ugrađena kamera je sa standardnom rezolucijom od dva megapiksela. Može se pohvaliti vrlo velikom internom memorijom – 1 gigabajt, uz mogućnost njenog proširenja memorijskom karticom microSD. Već smo pomenuli atraktivnu mogućnost promene boja na ekranu, pri čemu se one menjaju iz galerije sa 49 različitih svetlećih boja i nijansi. Svetlost se emituje i s vrha telefona kako bi se signalizirao propušten poziv ili prispela poruka.
Nokia 7500 Prism je malo skromnijih karakteristika. Podržava tri opsega GSM mreže, GPRS i EDGE, ali ne i 3G kao prethodni model. Ostale karakteristike i komponente su im uglavnom slične – ekran sa 16 miliona boja, kamera sa dva megapiksela, Bluetooth tehnologija, slot za memorijsku karticu istog formata. Proširenje memorijskog prostora može se ostvariti do dva megabajta, što omogućava smeštaj oko 1.500 muzičkih numera i slušanje muzike u trajanju do devet sati. U skladu s karakteristikama, a posebno ekskluzivnim dizajnom ove „fashion“ kolekcije mobilnih telefona, njihove cene (bez taksi i poreza) iznose 400 evra (oko 550 dolara) za model 7900 Prism i 210 evra (289 dolara) za model 7500 Prism.

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.