najveća internet zajednica u Srbiji već 18 godina

U trendu

Uskoro Gorila staklo pete generacije

Nova, peta generacija „Gorila stakla“ (Gorilla Glaš 5), testirana u laboratoriji istoimene  kompanije, u Palo Altu, u Kaliforniji, osim što je otporna na ogrebotine, sprečava i razbijanje „pametnih telefona“.

Na demonstraciji za novinare, ovo staklo je testirano na „pametnim“ telefonima, na grubim površinama i pokazalo se da može da „preživi“ više od 80 odsto padova telefona sa visine od čak 1,6 metara, uz sposobnost otpornosti na ogrebotine, dok su, sa druge strane, „glupi“ telefoni uspeli da „prežive“ tek oko 20 odsto teških padova, prenosi BBC.

Međutim, BBC prenosi, da kompanija nije dozvolila testiranje stakla izvan laboratorije.

Predsednik i generalni direktor Dzon Baj, rekao je da je već duže vreme razgovarao sa svojim najvernijim kupcima o rešenju uobičajenih problema napuklih i slomljenih ekrana, i dodao: “ Za ovaj proizvod postoji veliko interesovanje iz potpuno očiglednih razloga“.

Proizvođač očekuju da će proizvode sa novim staklima predstaviti u narednih nekoliko meseci, i time omogućiti minimalan rizik lomljenja telefona.

Inače, „Gorila staklo“ je sastavni deo materijala koji koristi 70 odsto „pamethih“ telefona, uključujući Samsung i Epl uređaje, a po statistici, više od 4,5 milijarde uređaja koristilo je ovo staklo do početka 2016, koje je stvoreno uz pomoć tehnike poznate kao „fuzija formiranja“.

(Tanjug)

Napišite komentar

Najnovije iz rubrike