U trendu

Zašto mačke predu?

Za mačke se kaže da imaju devet života. U nekim kulturama su one bile kultne životinje i pripisavane su im natprirodne moći. Nisu ni retka razdoblja u kojima su ove životinje smatrane đavolovim slugama i bićima koja su povezana sa vešticama i crnom magijom. Šta je to što mačke čini tako posebnim?

Dobro su dokumentovani primeri u kojima ove životinje preživljavaju padove sa zaista velikih visina. Jedna statistika potvrđuje da je 90% mačaka uspelo da preživi pad sa 6. sprata, a zabeležen je čak i slučaj preživljavanja pada sa 45. sprata. Kako to mačkama polazi za rukom? U čemu je tajna?

Tim naučnika sa Instituta za proučavanje faune u Severnoj Karolini, SAD, tvrdi da tajna leži u – predenju. Do sada se uglavnom mislilo da je predenje isključivo znak zadovoljstva, međutim nova saznanja pokazuju da je u pitanju jedan vid terapije, način na koji mačka samu sebe leči i ozdravljuje.

Mačke predu na frekvenciji od 27 do 44 Hz, i upravo su zvučni talase takve učestalosti lekoviti, odnosno jačaju kosti i unutrašnje organe. Pomentua grupa naučnika je utvrdila da ova frekvencija prija i ljudima, odnosno ima podjednako lekovito dejstvo i na naše kosti. Upravo u ovoj činjenici i leži objašnjenje moći mačke da se vrlo brzo i lako zaleči, pa i da preživi pad sa neverovatne visine.

Sa naučnicima iz SAD se slaže i britanski kolega Dr. David Purdie, koji veruje da bi stimulacija putem zvučnih talasa mogla da ojačava ljudske kosti i reši neke od problema koji nastaju starenjem. U tom procesu je glavni problem gubitak kalcijuma, a frekvencija 27-44 Hz bi mogla da ponudi rešenje. Zato, podesite tonalitet, „ubodite“ frekvenciju i predite što češće!

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.