Ako devojka nije raspoložena za seks…

Nije retkost da dečaci u pubertetu, pa i oni stariji (računajući i odrasle, koji bi morali da znaju bolje), smišljaju svašta kako bi devojku nagovorili na seks. Mada se izgovorene reči lakše prebole nego fizičko nasilje, ipak, i one mogu da zabole – a kada ste veoma mladi i o nekim stvarima ne znate dovoljno, lako se može desiti da vas neko rečima uceni i da vas navede da poverujete u nešto što jednostavno nije istina. Na šta ovde konkretno mislimo? Na jedno od dečačkih tvrđenja povezanih s devojkama i seksom – ono da je devojka koja nije raspoložena za seks frigidna i bezvezna.

Za početak, da razjasnimo šta reč frigidna znači. Frigidnost je medicinski pojam i označava potpuno odsustvo želje za seksom; to je vrsta poremećaja koji može biti uzrokovan psihičkim (pogrešno vaspitanje, koje daje pogrešne stavove prema seksu, trauma kao što je pretrpljeni napad) ili fizičkim (bilo koji medicinski problem zbog koga devojka fizički ne može da uživa u seksu ili je čak i stalno boli, pa zato i nema želju za seksom) razlozima. U prevodu: devojka koja nekad jeste, a nekad nije raspoložena za seks nikako ne može biti frigidna – potpuno je normalno da ne budete uvek raspoloženi za bilo šta, pa ni za seks.

Što se tiče tvrdnje da je devojka koja u nekom trenutku nije raspoložena za seks bezvezna, to je besmisleno; pre je bezvezan neko ko vas tera na nešto što u tom trenutku ne želite. Dakle, koliko ima istine u ovoj tvrdnji nekih dečaka? Nimalo. Samo su u tom trenutku frustrirani jer oni baš tada hoće, a vi nećete, pa na nimalo prijatan i potpuno nefer način pokušavaju da vas nagovore.

Za devojke: ako vam dečko s kojim ste često kaže da ste frigidne i bezvezne onda kad niste raspoložene za vođenje ljubavi, ne verujte mu i zahtevajte da prestane s uvredama; u ljubavnoj vezi niko nikoga ne sme ni na šta da tera i niko nikoga ne sme da vređa. Za momke: ako vaša devojka u nekom trenutku nije raspoložena za seks, nemojte je vređati, jer na to nemate nikakva prava, i ako vas devojka ostavi zato što je vređate, pametno postupa. Ako ste baš željni vođenja ljubavi u tom trenutku, pokušajte s nežnostima i blagim (nenapadnim) maženjem, kako biste je oraspoložili za seks – a ako ni to ne upali, jednostavno sačekajte trenutak u kome ćete oboje biti raspoloženi.

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.