U trendu

Alarmantno: Deca na Instagramu se hvale drogom koju koriste ispred policijskih kola (foto)

Za svega osam dana „Drogu Srbije“, sudeći prema najstarijoj objavljenoj fotografiji, zapratilo je skoro 1.300 ljudi. Osim očigledno nedozvoljenih opojnih droga i neretko njihovih povećih količina, na ovim slikama zabrinjavajući je i uzrast osoba koje su na slici, jer deluje da je većina njih maloletna, ili još u srednjoj školi.

Profil je u međuvremenu ugašen, ali se pojavljuju novi sa sličnim imenom koji prikupljaju nove fotografije.

https://www.facebook.com/permalink.php?story_fbid=1986925424963965&id=100009395804662

Koliko se klinci iz Srbije osećaju moćno i nezaustavljivo pokušavaju da pokažu i smotanim džointima uvaljeni u poslednjim redovima školske klupe, ne prezajući od mogućnosti izbacivanja, pripaljujući ih uz policijski automobil, ili fotografijom sa terase na kojoj u ruci drže poveću količinu marihuane, dok se u pozadini vide policajci na parkingu.

Na ostalim objavama, uz koje većinom i stoji link ka profilu autora fotografije, hvalisavost ide dalje uz „aranžiranje“ hiljadama dinara i stotinama evra.

Paketom „trave“ oni „telefoniraju“ na ulici, kod kuće gaje marihuanu, belim crtama šaraju po stolovima i hvale se tabletama, između ostalog i paketima „ksanaksa“, kratkotrajnog anksiolitika iz benzodiazepinske klase psihoaktivnih lekova, prenosi Kurir.

Stranica „Droga Srbija“ ističe da ne promoviše prodaju i konzumiranje opojnih droga. Ipak, u opisu profila istaknuto je da prvih 10.000 pratilaca „dobija poklončić“, a objavljene fotografije predstavljaju kao dela svojih pratilaca, koje obeležavaju u svojim objavama.

Roditelji su već alarmirani na društvenim mrežama i ljuti jer je trend „Bogatih klinaca sa Instagrama“ otišao mnogo dalje, od bahatosti do drskosti – predaleko.

– Drogu za uživanje pripremaju u školskim klupama za vreme časa, školskim odmorima, školskim toaletima, školskim dvorištima, na ulici, stanu. Roditelji, da li se zapitate šta vam deca rade u školi! Došli smo u stadijum kada više ovi klinci nemaju respekt prema nikome, pa čak ni prema policiji! Prijatelji, vi koji brinete o svojoj deci, idite na ovaj Instagram profil i proverite da slučajno među ovim narkomanima nije i vaše dete. Toliko o pravima deteta. Decu smo nekada slali u škole da se školuju, a sada ih šaljemo da se drogiraju – napisao je jedan od korisnika Fejsbuka.

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Pošalji komentar