Amajlije su „in“

Devojke obično vole da nose priveske na lančiću ili na ogrlici – može i nekoliko privezaka; ima i dečaka kojima se sviđa da to rade. Ono što bi moglo posebno da obraduje i devojke i dečake koji vole takve ukrase jeste to što su amajlije svih vrsta trenutno veoma u trendu. Nije vas briga šta je u trendu, vi u svakom slučaju volite raznorazne amajlije i amajlijice? Pa, i vas bi trebalo da obraduje trenutni trend, jer to znači da je ponuda zaista bogata. Dakle, prošetajte malo ulicama, privirite u izloge, a zatim i u radnjice i sigurno ćete naći nešto što vam se dopada.

Jedna od najpopularnijih amajlija je slončić na lančiću ili ogrlici. Pored toga što su amajlije „in“, „in“ je i znati šta je to što nosite, a ne da neki simbol nosite samo zato što je u trendu i da nemate pojma o čemu se zapravo radi. Zato, evo malo informacija o popularnim slončićima – čisto da možete pred svima da se pohvalite time kako znate sve i svašta.

U Indiji, ovakva amajlija je simbol sreće, to jest, treba da vam donese sreću. Smatra se da sedam slonova donose sreću i bogatstvo (sigurno ste po radnjicama viđali sedam staklenih slončića), ali ako ga već nosite oko vrata, možete se opredeliti i za jednog. U hinduizmu, Ganeša, bog mudrosti, inteligencije i obrazovanja, inače sin Šive i Parvati, prikazan je sa glavom slona. Ko zna, možda vam slonče oko vrata donese i sreću u školi, mada vam mi svakako savetujemo da tu sreću potkrepite redovnim učenjem.

U Tajlandu, beli slonovi (da budemo precizniji, albino slonovi) smatraju se simbolom kraljevske moći i izuzetnom srećom. Po tradiciji, veruje se da što kralj ima više albino slonova, njegova je moć veća (kao što možete da pretpostavite, albino slonovi se ne rađaju ni približno toliko često kao albino zečevi ili miševi – zapravo, beli slonovi su prilično retki). Sadašnji kralj Tajlanda, Bumibol Aduladej, ima ih čak deset.

Još nešto: u jednoj svojoj priči Ernest Hemingvej je koristio belog slona kao metaforu za nerođeno dete. U kojoj? Trk u biblioteku, prelistajte malo knjige, pa otkrijte sami – Hemingvej je najčešće prilično zanimljiv malo starijim tinejdžerima.

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.