Bez kačenja oko vrata!

Izašle ste u grad, s drugaricama ili same, nije bitno. Tek, potpuno neplanirano (stvarno niste to planirale, ni smišljale šetnju baš tim putem), naletite na svog dečka, koji je sa sopstvenom ekipom. Presrećne, ciknete i bacite mu se oko vrata, ljubeći ga, očekujući da vam uzvrati (hej, kad se nasamo viđate, nimalo ne okleva da počne s ljubljenjem i maženjem), a on se ukoči i izmakne i ne izgleda nimalo srećno što vas vidi.

Naravno, njegov nedostatak entuzijazma vas veoma povredi. Šta mu je? Više vas ne voli? Možda je u međuvremenu (od prepodneva, kada ste se videli u školi) našao drugu? Možda… Niste sigurne u čemu je problem ni zašto se on tako ponaša; jedino u šta ste sigurne jeste da se posle ovakvog njegovog ponašanja osećate povređeno i nevoljeno. Boli vas, a ne razumete šta se dešava, niti šta bi trebalo da uradite.

Opustite se! Voli vas vaš dečko i dalje. Samo, i dečaci, baš kao i devojke, trude se da pred sopstvenim društvom održe svoj „kul“ imidž. A za mnoge dečake jednostavno nije „kul“ da pokažu osećanja prema devojci, ne kada ih ortaci gledaju, jer će pred njima ispasti nekakvi „pekmezi“. Da je vaš dečko počeo da se ljubi s vama onako kako se ljubite kad ste sami, da se rastopio u vašim rukama onako kako se rastopi kad ste sami, ortaci bi ga posle ubili od zezanja i bar nedelju dana ne bi prestali da ga začikavaju.

Naravno, ako vaš dečko ima iskustva s takvim situacijama, on će umeti da odgovori ortacima na takvo zezanje, ali šta ako nema? Šta ako ste mu vi prva, ili druga ili treća devojka? Dajte mu priliku da nauči da se snađe, a u međuvremenu nemojte mu se „pred svedocima“ kačiti oko vrata – kada se slučajno sretnete, dovoljan je poljubac u obraz ili lagani cmok u usne. Tako ćete pokazati da ste srećne što ga vidite, pokazaćete bliskost, a on se neće osetiti isprepadano niti izblamirano pred društvom. S vremenom, steći će dovoljno sigurnosti u sebe da možete i sočno da ga poljubite pred društvom, a da se on ne oseća izblamirano. Samo, ne zaboravite da je žestoko iskazivanje emocija ipak najbolje ostaviti za situacije kada ste sami – tada ćete se oboje osećati najopuštenije.

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.