Bez kašnjenja!

Uf, stalno negde žurite i jurite, a nikad ništa ne stižete da uradite na vreme. Potpuno se slažete sa pričom o tome da živimo u totalnom haosu; osećate da ste vi živi dokaz za to. Toliko ste stalno u frci da je čudo da ste našli vremena i ovaj tekst da čitate. Stalno, ali stalno, kasnite. Kad se nalazite s društvom, na vas se najduže čeka (ali uvek imate opravdanje); preskočili ste trening, opet, da biste stigli na dogovoreno nalaženje s društvom (joj, kako vam je uspelo da se dogovorite baš za vreme kad imate trening?); desilo vam se i da istovremeno zakažete odlazak kod zubara (koji odlažete već sto godina) i nalaženje sa simpatijom. Pitate se dokle će taj haos trajati, kad će se naći malčice reda u vašem životu.

Da ne bude zabune, nije da vi baš želite da vam život bude totalno haotičan. Jeste to na neki način zabavno – stalno je neka akcija – ali je i zamorno. Plus, vaše društvo se ljuti na vas jer večito moraju da vas čekaju, na mnoge stvari vas i ne pozivaju jer ne poštujete dogovore, dečko ili devojka se pitaju da li ih vi namerno izbegavate i da li svojim ponašanjem pokušavate da im stavite do znanja da vam se ne sviđaju i da želite da raskinete s njima (joj, a uopšte nije tako!)… Ukratko: vi ne kasnite namerno i teško vam pada kad se na vas ljute, samo, eto, nikako da stignete na vreme. Vama drage osobe su sve manje sklone tome da tolerišu vaše ponašanje i polako odlaze iz vašeg života.

Ako se prepoznajete u ovoj priči, za vas se može reći da imate problem sa lošom organizacijom. Da biste to sredili, za početak biste mogli da nabavite planer i odmah da u njega zapišete sve svoje obaveze (koje su vam u trenutku zapisivanja poznate): školske obaveze, vanškolske aktivnosti, nalaženje sa društvom, nalaženje sa dečkom ili devojkom… Tako ćete pred očima, čim otvorite planer, imati spisak svih obaveza i tačno znati sa koliko slobodnog vremena raspolažete. Onda vam se neće desiti da zakažete dve stvari u isto vreme, niti da u isto vreme morate da budete na nekoliko različitih mesta.

Što se kašnjenja tiče, možete da upotrebite onaj stari trik sa nameštanjem sata: neka pokazuje da je deset minuta kasnije nego što stvarno jeste. Ako ipak zakasnite, izvinite se i zaista se potrudite da vam se to ne ponovi, jer je kašnjenje stvarno ružna navika kojom mnoge gotivne ljude možete odbiti od sebe. Srećno!

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.