U trendu

Bez zamki za voljenu osobu!

Devojke, a nekad i momci, ponekad smisle da voljenoj osobi postave zamku, kako bi je testirali. Ovo je veoma loša ideja, jer pokazuje vaše nepoverenje u voljenu osobu, i može da vam uništi vezu. Ukoliko imate nekih sumnji, bolje je naći neki drugi način da saznate ono što vas muči.
Na kakve zamke mislimo? Na "klasiku", ono što možete da vidite u romantičnim komedijama, samo što u stvarnom životu ne ispadne nimalo zabavno ni simpatično. Recimo, ona se dogovori sa svojom drugaricom da drugarica proba da smuva njenog dečka, čisto da bi proverile momkovu vernost. Koji su mogući rezultati ovakvog eksperimenta? Možda će dečko "upasti u zamku", posle čega devojka dobije samo jalovo "znala sam!" zadovoljstvo, možda optuži dečka zbog onog što je učinio, nakon čega on optuži nju da mu je "smestila", i sve se vrlo nelepo završi. Plus je i pitanje koliko će, posle takvog eksperimenta, prijateljstvo između dve devojke ostati čvrsto, hoće li se i tu uvući neki "crv sumnje". A možda se momak pokaže vernim, vrednim poverenja te devojke – samo što mu je ona tim eksperimentom vrlo jasno stavila do znanja da ona nije vredna njegovog poverenja. Nije nemoguće da joj on oprosti to što je učinila, ali će mu kasnije biti teško da joj veruje. Ista priča bi bila i da je momak taj koji namešta zamku da bi proverio koliko mu je devojka verna.
Ali, vi stvarno niste sigurni u to da vam je voljena osoba verna, šta da radite? Svakako joj nemojte ništa podmetati, jer vam to ne može doneti ništa dobro, koji god rezultat da ispadne. Bolje bi bilo, za početak, razmisliti o tome zbog čega sumnjate u vernost voljene osobe. Da li je nešto rekla, učinila, propustila da učini, deluje kao da nešto krije? Ili se vi osećate nesigurnim u sebe, smatrate da niste vredni ljubavi ni toga da vam neko bude veran, ili, možda, čvrsto verujete da svi momci ili sve devojke varaju, samo ako imaju priliku? Ako je u pitanju vaša sopstvena nesigurnost, poradite na svom samopouzdanju i pokušajte da ne krivite voljenu osobu za problem koji je zapravo u vama. A ako se radi o tome da je voljena osoba rekla ili učinila nešto što vas je navelo da posumnjate, mirno i bez optuživanja ih pitajte za objašnjenje tih reči ili te akcije, i obratite pažnju ne samo na to šta vam odgovara već i kako – nema stoprocentnih garancija da ćete doći do istine, ali biste pažljivim posmatranjem i slušanjem dosta toga mogli da zaključite.
I ne zaboravite: nema dobre veze bez međusobnog poverenja – a podmetanje nečega sasvim sigurno nije znak ni poverenja ni ljubavi.

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Pogledaj komentare (1)