U trendu

Biranje poklona je zabavno

Skoro da nema nikog ko ne voli da dobija poklone, ali je i davanje podjednako lepo – nekima i lepše. Već i sam proces biranja poklona može da bude jako zabavan, da i ne spominjemo zadovoljstvo koje osetite kad vidite da ste odabrali pravu stvar.
Biranje poklona može da bude prava agonija ako osobu kojoj nešto treba da poklonite slabo poznajete i nemate pojma šta bi joj se svidelo – tada su često dobar izbor različiti dezodoransi (ne previše jakog mirisa), muzika (obično nije teško saznati kakvu muziku neko voli), filmovi (nije preteško ni saznati kakve filmove neko voli), razna kozmetika… Ali, kad u nekoj meri poznajete osobu kojoj kupujete poklon, tada već postaje zanimljivo.
Nezgodno je ako nemate vremena za potragu ili novca, mada je i tada moguće nešto smisliti (obično funkcioniše ako kupujete zajednički poklon sa još nekim; taj neko bira poklon, a vi samo date deo novca). A ako imate vremena i bar nešto novca (nije neophodno mnogo, ionako nije bitno da poklon bude skup, pažnja je ta koja se računa), onda kreće avantura obilaska raznoraznih radnjica, razgledanje, biranje… I, neretko, u nekom trenutku vidite nešto, i znate da ste baš to tražili, da će se osoba kojoj dajete poklon sigurno tome obradovati. Onda to kupite, lepo upakujete, i predate.
I šta tad? Tada posmatrate reakciju te osobe dok otvara poklon, i vidite da ste dobro odabrali. Da je sve vaše lunjanje unaokolo, razgledanje radnji i pažljivo biranje urodilo plodom. Bilo je zabavno, moguće i malo naporno, ali uspeli ste – osoba kojoj ste dali poklon se smeši, sviđa joj se to što je dobila. I vi se zbog toga osećate super.
Zapravo, osećate se još i bolje nego kad vi dobijete poklon, jer poklon može da dobije svako, ali je ovo nešto što ste vi postigli. Vama draga osoba se osmehnula zbog vas. Nekad, nakon takvog osmeha, jedva čekate priliku da još nešto poklonite, da ponovo vidite takav osmeh i takvo zadovoljstvo.

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.