U trendu

Bivši pokušavaju da vas naprave ljubomornim

Raskid nikad nije bezbolan, kao što nije nimalo lako ni kad i nakon raskida redovno viđate bivšeg ili bivšu – zato što ste u istoj školi, recimo, ili čak i u istom odeljenju. A onda se desi nešto još neprijatnije – bivši ili bivša pokušavaju da vas naprave ljubomornim i vi više ništa ne razumete.
Postoji jedno objašnjenje ovakvog ponašanja koje deluje krajnje očigledno – vaš bivši dečko ili bivša devojka žele da ponovo budu u vezi s vama. Makar oni i bili ti koji su raskinuli s vama, makar trenuttno bili u vezi s nekim drugim, a i vi ste našli nekog drugog, oni bi zapravo da budu s vama, i zato se trude da vas naprave ljubomornim.
Ukoliko potajno ili manje potajno želite da obnovite vezu s bivšima, ovakvo objašnjenje bi vam se bez sumnje dopalo. Međutim, mada je ono tačno u nekim slučajevima, najčešće nije. Najčešće se radi o tome da vaši bivši jednostavno ne žele da vas vide s nekim drugim, i zato, čim vi nađete novog dečka ili novu devojku, potrude se da osetite ljubomoru.
Nema veze ako su se, dok ste bili u vezi s njima, odvratno ponašali prema vama. Nema veze ni ako su vas varali, ni ako su oni bili ti koji su raskinuli, ni ako imaju svoju devojku ili svog dečka. To što pokušavaju da vas učine ljubomornim najčešće ne znači da im se i dalje dopadate; samo hoće da se oni i dalje dopadaju vama, ne mogu da podnesu da vam se dopada neko drugi, to je preveliki udarac na njihov ego. Više bi im se dopalo da vi do kraja života budete sami, tužni i ucveljeni, i da samo na njih mislite. Šta uraditi ako je takav slučaj? Ignorisati ih.
E, sad, postoji još jedno moguće objašnjenje, a to je da bivši uopšte ne pokušavaju da vas naprave ljubomornima – vi ste ljubomorni kao takvi, to jest, problem je u vama. Kaže vam da ide na koncert neke grupe, a vi poželite da zadavite pevačicu tog benda jer će on celo veče da gleda u nju? Šest meseci posle raskida vidite ga kako drži svoju novu devojku za ruku (ili, ako ste momak, vidite je kako drži novog dečka za ruku), i želite da se pobijete s tom novom devojkom/novim dečkom? Ona vam kaže da će izaći s prijateljicama na kafu u omiljeni kafić, a vi želite da prebijete kelnera koji joj redovno donese kesicu šećera više jer je upamtio da ona voli jako slatku kafu? U takvim i sličnim situacijama, niko ne pokušava da vas napravi ljubomornim, vaš bivši ili bivša ponašaju se savršeno normalno, pa bi bilo dobro da raščistite sami sa sobom šta je to što vam toliko smeta.

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.