Borite se za svoje ciljeve (2)

Ako odaberete zanimanje kojim su vaši roditelji nekad želeli da se bave, vi ćete se baviti nečim što ne volite, a vaši roditelji se i dalje neće baviti onim što vole. Ma koliko voleli svoje roditelje, ne možete živeti njihov život umesto njih, niti oni imaju pravo da „ukradu“ vaš.

Postoji i situacija kada nemate neki poseban zahtev s bilo koje strane čime da se bavite; od vas se samo traži da budete koliko-toliko dobar đak i imate neku želju šta biste želeli da radite (bilo kao budući posao, bilo da samo nešto isprobate – recimo, splavarenje Tarom, putovanje po svetskim metropolama…), ali uvereni ste da svoje snove ne možete da ispunite. Neko vas je uverio da niste dovoljno sposobni za tako nešto, ili da je „život takav“, ili ste sami sebe u to uverili – pa ste rešili da i ne pokušavate. Bavićete se nečim drugim, za putovanje vam je dobro i nešto bliže i jeftinije, vožnja bicikla je dovoljna akcija…

Nemojte tako! Nemate nikakav razlog da se tek tako predate. U redu su i vožnja bicikla, treba i sopstvenu zemlju da upoznate kroz putovanja – ali ne zadržavajte se na tome. Ne dopuštajte nikome da vas ubedi kako ste za nešto nesposobni, jer niste. Nije baš verovatno da ćete biti prvo ljudsko biće koje će stići do zvezde Alfa Kentaur, ali ako su vam ciljevi i snovi iole manji od toga, nema razloga da ih ne postignete. Sposobni ste i možete. Znate li da su Madoni govorili da nema šanse da uspe, jer nije dovoljno slatka ni ženstvena (a, ruku na srce, nije baš ni najtalentovanija pevačica na svetu)? A već „sto godina“ je jedna od najpopularnijih pevačica na svetu i, iako ima već 47 godina, mnogi je i dalje smatraju izuzetno privlačnom. Ako je mogla ona, zašto ne biste mogli i vi?

Zato: bez odustajanja! Borite se za sve što želite da postignete i da uradite. Šta god da je to, uz dovoljno truda možete to da uradite – držimo vam palčeve!

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.