U trendu

Bronzana mačkica

Fenomenalno ste se provele ovog leta! Pored toga što imate pun kofer uspomena, zanimljivih priča za septembarske ženske trač partijice, volele biste da izgledate božanstveno kad za koji dan krenete u školu. Pre svega, želite da što duže osetite (to jest, očuvate) tragove leta na svojoj koži.

Mada ste dovoljno pocrnele na moru, i u gradu koristite kreme sa zaštitnim faktorom. Kožu morate čuvati od štetnog uticaja sunčevih zraka dok god se izlažete jakom suncu, pa makar odlazile samo do pijace. Ne zaboravite na mleka ili ulja za kožu – morate ih nanositi da bi koža imala dovoljno vlage. Upravo nedostatak vlage izaziva perutanje kože, pa samim tim i boja brže bledi.

Naravno, po nesnosnim vrućinama svakog časa trknemo pod tuš u potrazi za olakšanjem. Ipak, ne trljajte telo suviše jako sunđerom ili piling rukavicama. Tako se skida površinski sloj kože (izumrle ćelije) i „spira“ se preplanulost. Posle kupanja ne smete zaboraviti na hidratantno mleko, koje treba nanositi u većoj količini. Pričekajte da ga koža upije, pa ponovo namažite one delove tela koji su suvi. Jednostavno, plaža, sunčanje i slana morska voda utiču na smanjenje vlažnosti kože. Zbog toga je ovo jedan od najvažnijih tretmana po povratku s letovanja.

Depiliranje takođe može predstavljati izvestan problem. Da biste izgledale savršeno, sigurno gotovo svakodnevno depilirate višak dlačica na telu. Ne zaboravite da svakim potezom žileta uklanjate dlačice, ali i malo boje. Pena za brijanje je ipak bolja od sapuna: omekšava kožu, depiliranje je jednostavnije a ni žileti se ne tupe suviše brzo. U svakom slučaju, depiliranje uvek obavljajte pre spavanja, kako se ne bi pojavile one neprijatne crvene flekice koje vas odaju na visokim temperaturama.

Izvanredno prirodno sredstvo za negovanje kože je maslinovo ulje. Dobro je namazati se s malo ovog ulja na plaži pre izlaganja suncu. Sprečava perutanje kože, daje joj potrebnu vlažnost a donekle se brže crni. Maslinovo ulje daje koži onu fenomenalnu bronzanu preplanulost, a ako ga budete pomešali s malo limunovog soka, duže ćete zadržati dobijenu boju.

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.