U trendu

Čas šminkanja peti – oči

Najveći majstori šminke savetuju da od deset minuta koliko odvajate za šminkanje svakog jutra, sedam potrošite na razmišljanje koji efekat šminkom želite da postignete. Aludirajući, naravno, da nije najvažnije „obojiti se“, već istaći ono što je lepo i mudro sakriti eventualne nedostatke.

Gde povući liniju? Bilo da su velike ili male, okruglaste ili bademaste, bez obzira na to da li su postavljene niže ili više, oči govore mnogo o nečijoj ličnosti. Sa svim današnjim šminkerskim alatom i tehnikama, možete se igrati sa linijama, akcentovati lepo i prevariti posmatrača da ne uoči manje lepo. U zavisnosti za kojim efektom tragate možete koristiti olovke, krejone ili tečne ajlajnere.

Uokvirite oči oko korena trepavica vrhom olovke za oči. Ako se vrh osušio, malo ga zašiljite ili protrljajte na spoljašnjem delu ruke. Uvek uokvirujte oči od spoljašnjeg ugla kapka do unutrašnjeg. Za prirodniji izgled utapkajte boju štapićem sa vaticom. Ako želite sofisticiraniji izgled, produžite liniju izvan granice kapka. Bez preterivanja, naravno.

Trikovi zanata:

Ako su tvoje oči malo spuštene, nacrtaj deblju liniju iznad trepavica. Ako imaš sitnije oči, nanesi ajlajner duž spoljašnjeg ugla donjeg reda trepavica. Vodite računa da liniju ne treba naglo prekidati ako želite prirodniji izgled, već treba postići da se ona postepeno gubi. Za najbolje rezultate povucite liniju belom olovkom duž unutrašnjih ivica oka.

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.