U trendu

Velika stopala!

Kada ste u pubertetu i telo vam se jako brzo menja, mnogo toga može da vas uplaši i navede da se upitate da li je sa vama sve u redu, ili se pretvarate u nekakvo čudovište. Jedna od stvari koja vas navede na takvo razmišljanje jeste i kada primetite da su vam stopala baš velika.
To bude još uočljivije ako ste inače sitni. Vi sitni, ali vam stopala nisu u skladu sa ostatkom tela, već deluju baš ogromno. Svesni ste vi toga da rastete, ali zar ne bi trebalo da se razvijate ravnomerno?
Neki se razvijaju ravnomerno, ali mnogi ne. Desi se, recimo, da neko naglo izraste, izgleda kao da je sav u rukama i nogama, možda je nekad bio i malo buckast, a sada liči na kostur, kao da se izgladnjuje, a uopšte to ne radi, samo je naglo izrastao. Što se stopala tiče, nije neobično ako rastu brže od ostatka tela. Da li to znači da će vam, kad završite s rastom, biti potrebne cipele poput klovnovskih? Ne, jer stopala, kao što nekad rastu brže od ostatka tela, mogu i da stanu s rastom pre nego celo vaše telo. I tako vam se vremenom usklade s ostatkom tela, i sebi ponovo izgledate sasvim normalno.
Ono što je jako važno jeste da ničim ne stežete stopala niti da tako pokušavate da sprečite njihov rast. Neki predlažu da nosite cipele umesto patika, da će vam stopala tako manje rasti. Ne znamo koliko je to tačno; možete probati, ali ni slučajno nemojte nositi tesne cipele niti bilo kakvu tesnu obuću, jer tako možete deformisati stopala i napraviti sebi trajan zdravstveni problem, praćen konstantnim bolovima – a koliko god da vam se ne dopadaju velika stopala, deformisana bi vam se svidela znatno manje.
Ne brinite! Koliko god da vam sad stopala deluju preveliko u odnosu na ostatak tela, vremenom će se sve uskladiti. Ima devojaka koje se boje da im stopala ne budu mnogo velika, jer smatraju da devojkama moraju da budu mala, ali ne brinite ni zbog toga. Ima puno žena sa velikim stopalima koje smatraju lepim, recimo, Viktorija Bekam ili Paris Hilton (ne kažemo da morate biti poput njih, niti da je obavezno da vam budu uzor, samo da imaju velika stopala i da ih i dalje mnogi smatraju lepoticama). Važno je da negujete stopala, da negujete celo telo i da pazite na zdravlje, tada ćete sigurno izgledati lepo; uz to, pažljivo birajte obuću, postoji i ona koja je pravljena specijalno tako da ulepša velika stopala. Pazite na sebe, negujte se, dobro birajte obuću, pa vam vaša stopala, velika ili mala, neće praviti nikakav problem.

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.