U trendu

„Čudaci“ s tetovažama ili pirsinzima

Kada se pomenu tetovaže ili pirsinzi, mnogi automatski pomisle da ih imaju ili agresivni, buntovni tinejdžeri, ili nasilnici, narkomani, kriminalci; u svakom slučaju, osobe od kojih je bolje sklanjati se. A mnogi koji imaju tetovaže ili pirsinge su sasvim normalne osobe, simpatične, nimalo sklone nasilju ili destruktivnom ponašanju.
Imidž koji ide uz tetovaže i/ili pirsinge je neretko onaj opasnih momaka ili devojaka, ili onih koji hoće nešto da pokažu, da zastraše okolinu… Takođe, mnogi smatraju da su osobe s tetovažama i/ili pirsinzima nasilne, ako nisu i narkomani i/ili kriminalci, i da je bolje sklanjati se od takvih. U javnom prevozu, recimo, nije nikakva retkost videti da kontrola zaobilazi one s vidljivim tetovažama ili pirsinzima, jer se boje da im priđu. A vi onda popričate s devojkom koja ima pirsing na obrvi i vidite da se radi o simpatičnoj osobi, veseloj, nimalo agresivnoj – bilo joj zanimljivo da stavi pirsing, sviđa joj se kako s tim izgleda, i to je to. Neki je se verovatno plaše kao što bi se plašili bilo koga ko se po nečemu razlikuje od njih, makar ta razlika bila samo jedna minđušica.
Naravno, biće i nasilnih osoba, narkomana i kriminalaca koji imaju tetovaže i/ili pirsinge. Baš kao što ima i nasilnih osoba, kriminalaca i narkomana koji nemaju ni tetovaže ni pirsinge. Različiti su razlozi zbog kojih će se neko opredeliti za ovakvu vrstu ukrašavanja tela, i mnogi od tih razloga nikakve veze nemaju s agresivnošću, neprijatnim ili (samo)destruktivnim ponašanjem, tako da je besmisleno imati predrasude prema osobama koje imaju tetovaže ili pirsinge.
Ako i vi želite da na ovakav način ukrasite svoje telo, uzmite u obzir to da vam tetovaža može sada izgledati "kul", ali da bi moglo da bude problematično ukloniti je ako vam jednog dana dosadi (uklanjanje ne uspeva uvek). Takođe, bitno je, za takvo ukrašavanje, otići kod osobe koja zaista ume time da se bavi i koja strogo pazi na higijenu, jer su infekcije vrlo moguće (iglice vam probijaju kožu, pa pored toga što može prilično da boli, zavisno od dela tela, postoji i realna mogućnost infekcije). Bitno je i raspitati se kako kasnije da održavate higijenu i pažljivo se pridržavati uputstava. Može biti zabavno imati tetovažu ili pirsing, ali bolne infekcije od kojih vam neki deo tela natekne su sve samo ne zabavne.
Naravno, budite spremni i na moguću negativnu reakciju okoline – nekima neće smetati, ali neki će vas smatrati "čudacima" (blago rečeno), izbegavati vas, možda, paradoksalno, i biti znatno agresivniji prema vama nego što ste vi ikada prema ikome bili.

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Pošalji komentar