U trendu

Da li ih odbijaju devojke s naočarima?

Devojke o svom izgledu brinu više zato da bi se same osećale dobro, kao i, neretko, da bi bile lepše od drugih devojaka, ali zanima ih i šta se dopada momcima. A ima onih koji smatraju da momci ne vole devojke s naočarima.
Nije nemoguće da vam se neko podsmeva zbog toga što nosite naočari, mada je takvo ponašanje uglavnom ograničeno na vrtić i možda na jedan deo vremena kad ste u osnovnoj školi; posle toga se svi naviknu da su naočari nešto sasvim normalno, i nadimci tipa "zmija naočarka" prestanu. Do vremena kad postanete tinejdžer uglavnom (mogući su malobrojni izuzeci) nikom ne pada na pamet da vam se podsmeva zbog naočara.
A momci? Da li se njima dopada kada devojka nosi naočare, smeta im, misle da bi bolje bilo da nosi sočiva? Najveći broj momaka na to ne obraća pažnju. Ne misle da ste ružnije zbog naočara. Zapravo, o "đozlucima" ne misle ništa, osim ako je okvir onih koji nosite baš neodgovarajući za vaše lice pa to bezvezno izgleda, a i tada im to nije nešto posebno bitno.
A ima i dečaka kojima se baš sviđaju devojke s naočarima. Neki misle da izgledaju prefinjeno, neki da su slatke, neki da izgledaju nežno, ne kao neke tamo grubijanke kojima čovek ne sme ni da priđe, a neki i da su seksi. Teško da ima momaka kojima je devojka s naočarima odbojna, a i ako naletite baš na takvog, stvarno na njega ne bi trebalo obraćati pažnju, ne zaslužuje je.
Dakle, da li zbog momka da nabavljate sočiva? Nipošto. Nabavite ih ako vi to želite, zbog sebe, jer bi zbog nečega učinile da se vi osećate bolje. Što se dečaka tiče, njima se dopada kad se devojka oseća dobro u sopstvenoj koži, kad ima bar nešto samopouzdanja, tako da će ono što je dobro vama biti i više nego dobro njima.
Bez brige zbog naočara. Glavno je da vi uživate, pa će i ostali, uključujući momke, da uživaju s vama.

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.