U trendu

Da li je samozadovoljavanje štetno?

Neverovatno je koliki broj mitova o samozadovoljavanju postoji, u vidu pričica za plašenje male dece. To i ne bi bio problem kad bi se radilo o temi o kojoj je lako pričati, ali samozadovoljavanje i dalje spada u "svi to rade, ali se nikom ne priča o tome" kategoriju, i onda, dok ne znate dovoljno, ni sami niste sigurni u šta da verujete.
Mitovi o samozadovoljavanju su uglavnom na "ako piješ kafu, porašće ti rep" nivou – "oslepećeš ako to pipaš", "porašće ti dlake na dlanovima ako to radiš" i slično. I mada će malo ko poverovati da će zaista oslepeti ako se samozadovoljava, mnogi će se bojati da to rade, biće im neprijatno, a zbog neznanja, nije isključeno ni da se neko tako povredi ili dobije neku infekciju.
Dakle: da li je samozadovoljavanje štetno? U principu ne samo da nije štetno već može da bude i veoma korisno. Prijatno je, opušta, u tome se uživa, a može vam biti i od velike pomoći da otkrijete šta je to što vam u seksu prija, šta ne, šta vas ostavlja ravnodušnim… I to lično istraživanje obavljate sami, bez straha od toga da ćete ispasti ovakvi ili onakvi pred nekim, bez obaveze da mislite i na još nečije zadovoljstvo. Naravno, vođenje ljubavi s nekim je mnogo bolje, ali i samozadovoljavanje prija, i može vas pripremiti na to da više uživate jednom kad stupite u intimne odnose s nekim, jer je prilično teško staviti nekom do znanja u čemu uživate ako ni sami to ne znate, a ma koliko vas neko voleo, ne može automatski da zna šta je to što vam prija.
A moguće opasnosti od samozadovoljavanja? Opasnosti nema, ako upotrebite zdrav razum. Dakle, bez korišćenja oštrih predmeta ili bilo čega što bi vas moglo povrediti; to uključuje i dugačke nokte, ako ne želite da ih skratite, budite veoma pažljivi. Tako ćete izbeći fizičke povrede. Što se infekcija tiče, tu je dovoljno da vodite računa o higijeni, to jest da vam ruke i bilo šta što koristite budu čisti. I to je to.
Uživajte!

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.