U trendu

Da li se dečaci boje lepih devojaka?

Ima devojaka koje su veoma lepe, svi im govore da su super ribe, umeju i da uz pomoć šminke, frizure i garderobe istaknu ono najlepše na sebi, ukratko, fenomenalno izgledaju – a uprkos tome, skoro nikad nemaju momka. Većina dečaka im i ne prilazi, iako je više nego očigledno da ih smatraju lepim. To je dobrim delom zbog toga što se momci boje da im priđu.
Reći nekome da vam se dopada i da biste voleli da izlazite s njim ili njom nije nimalo lako. U trenutku kad to činite, veoma ste ranjivi. Čak i ako vas neko odbije na najnežniji mogući način, to i dalje boli. I zato će mnogi pomisliti da je dobra ideja prići nekome samo ako mislite da imate dobre šanse da ne budete odbijeni. I, po mogućnosti, dobre šanse da vam koliko sutra neko ne otme dečka ili devojku.
Kad se radi o super ribi (ili o super frajeru, što se toga tiče – cela ova priča važi i u obrnutim situacijama, osim što je devojkama tu malčice lakše jer se i dalje češće očekuje od dečaka da učine prvi korak, ma koliko se pričalo o tome da je sasvim u redu i da devojka bude ta koja prva priđe), rizik je dvostruk. Prvo, tu je opasnost da tako super riba neće hteti ni da pogleda nekog običnog momka, odnosno strah dečaka da joj neće biti dovoljno dobar. A drugo, čak i ako momku nešto uspe sa super ribom, nju sigurno mnogi žele kao svoju devojku, što znači da bi taj momak stalno imao prilično oštru konkurenciju.
Postoji još jedan problem: devojci koja stvarno super izgleda može se desiti da joj prilaze oni koji bi da budu s njom samo zato da bi mogli da se hvale kako su sa super ribom, a da im uopšte ne bude stalo do nje kao do osobe, i ona može postati hladnija i odbojnija nakon nekoliko takvih slučajeva, u strahu da će ponovo biti povređena. I opredeliti se da od dečka zahteva da se baš pomuči da joj pokaže da mu je stalo do nje pre nego što pokaže bilo kakav znak zainteresovanosti – što, sa svoje strane, može navesti momke da odustanu, misleći da je ona nezainteresovana.
Ima dečaka koji će opisane probleme videti kao izazov, koje će baš to da privuče. Ipak, mnogi dečaci bi radije nešto mirnije kad se o njihovom ljubavnom životu radi. Simpatičnu, vedru devojku s kojom je lako komunicirati i koja deluje pristupačno (naravno, ne suviše pristupačno), devojku koju će njegovi prijatelji smatrati „kul“ osobom, ali neće pokušati da mu je preotmu.
I, šta momci da urade kad im se dopadne jako lepa devojka? Ako ikako mogu da skupe hrabrost, neka probaju da joj priđu! Naravno, pod pretpostavkom da im se ona zaista dopada, i to ne samo zbog izgleda – zaista nije u redu nekog tretirati kao trofej i nešto za pokazivanje unaokolo.
Samo hrabro! I ta super riba je ljudsko biće, i ona želi da voli i da bude voljena, a u ljubavi spoljašnji izgled zaista nije presudan. Zato, pokušajte – jeste da je biti odbijen krajnje neprijatno, ali ako uspete, bićete s osobom koja vam se dopada, a to je vredno i truda i rizika.

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.