Oralni seks kao izgovor?

Pitanje iz naslova češće se postavlja u Americi nego kod nas, jer je tamo veliki broj tinejdžera koji veruju da se „oralni seks ne računa“. Ipak, i kod nas postoji mnogo onih koji nisu sigurni na koji način da posmatraju oralni seks, pa bi vredelo pozabaviti se tom temom.
Oralni seks podrazumeva kontakt između usta (usne, jezik, manjim delom i zubi) jednog partnera s genitalijama drugog partnera. Za neke, već sama ta tema je „bljak“ i perverzija, međutim, velikom broju ljudi ovakva vrsta kontakta predstavlja normalan deo seksualnog odnosa (u principu, ako oboje to želite i dovoljno ste stari da imate seks, što, između ostalog, znači i da vodite računa o higijeni i o zaštiti, zašto ne?).
Sad, što se tiče toga da li se oralni seks „računa“, treba videti šta uopšte znači „računa“. Prilikom oralnog seksa ne dolazi do ulaska penisa u vaginu, međutim, seks nije samo to. Seks uključuje i emocije (ili bi trebalo da ih uključuje) i bliskost, i može doneti izvesne rizike po zdravlje. Sve to postoji i prilikom oralnog seksa; praktično, razlika je samo u tome što se od oralnog seksa ne može zatrudneti, izuzev u nekim zaista retkim situacijama (sperma na neki način, uz veliku količinu nepažnje, ipak dospe u devojčinu vaginu).
Prilikom oralnog seksa emocija ima isto onoliko koliko i prilikom penetrativnog. Bliskosti takođe. Što se tiče bolesti koje se mogu preneti putem seksa, priličan broj onih ozbiljnijih može se preneti i putem oralnog seksa, a to znači da je – ovo vam se neće dopasti – i te kako preporučljivo koristiti kondom (postoje kondomi s različitim ukusima, pa se tu čak može i eksperimentisati i igrati).
Dakle, da li se oralni seks računa? U svim bitnim aspektima, da, računa se – što znači da izgovor „ma to je bio samo oralni seks, to ništa ne znači“ ne može da prođe.

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.