U trendu

Da li su devojke romantičnije od momaka?

Nije retko uverenje da, kada je romantika u pitanju, devojke poprilično prednjače, dok su momci za to manje-više nezainteresovani. Međutim, kao i sve generalizacije, ni ova nema mnogo smisla – ima i momaka i devojaka koji su skloni romantici (ili nisu).
Ima devojaka koje će biti jako sklone romantičnim razmišljanjima, zamišljanjima svega i svačega, i koje neće oklevati da o tome pričaju s drugaricama ili i s muškim prijateljima. S druge strane, i poneki momak će razmišljati o takvim stvarima, ali će malo koji dečak biti sklon da o tome priča, zbog straha da bi ga ismejali.
Kada dođe do konkretne akcije, ne samo do zamišljanja i pričanja, tu nekad prednjače momci, dobrim delom zbog toga što se od njih očekuje da budu aktivniji, dok se od devojaka, uopšteno govoreći, očekuje da budu pasivnije i da primaju. Naravno da neće svaki momak biti aktivan u tome, niti svaka devojka pasivna, to je samo stereotip.
Tu je i pitanje šta je uopšte romantika, a odgovor se razlikuje od osobe do osobe. I tako se desi da ona smatra da on nije romantičan jer joj ne daje cveće, a on smatra da je romantično što joj je popravio to-i-to.
Već neko vreme nije retkost da momci budu ti kojima nedostaje romantika – ima devojaka koje će romantiku izbegavati, da ne bi ispalo da su "pekmez" ili gubitnice koje se zaluđuju glupostima, umesto da pokazuju koliko su samostalne i sposobne da frajera vrte oko malog prsta. I opet, neće se svaka devojka tako ponašati, ali ima ih koje smatraju da tako treba.
Ukratko, ima i momaka i devojaka koji vole romantiku, kao i momaka i devojaka koji se za romantiku ne zanimaju, a postoje i različita viđenja šta je to uopšte romantika. Ukoliko se momak i devojka vole i poštuju, ako žele da onom drugom bude lepo s njima, ništa od tih razlika u viđenju romantike nije problem koji se uz malo komunikacije ne može rešiti.

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Pogledaj komentare (1)