Deset saveta kako da iznervirate nekoga

Dosadno vam je? Nervozni ste i zabavilo bi vas da iznervirate nekoga? Roditelje, nastavnike, prijatelje… Evo nekoliko načina da to uradite – po nešto za svakog. (Za slučaj da zabrinuti roditelji čitaju ovaj tekst: svrha članka je da nasmeje, a ne da bude preozbiljno shvaćen).
1. Tek ste naučili da vozite i dobili ste kola na korišćenje? Neka vam brisači uvek rade; izgovarajte se time da "treba da budu u formi". Taktiku ne treba primenjivati ukoliko je prisutan vlasnik kola.
2. Uvek odgovarajte sa: "To ti misliš." Nije preporučljivo da tu taktiku primenjujete na nastavnicima – poslaće vas direktoru, a verovatno ćete morati mnogo da objašnjavate i roditeljima.
3. Dokopajte se naučnog časopisa ili članka, podvucite potpuno nebitne informacije i predajte to svom nastavniku kao dokaz vaše predanosti nauci. Upozorenje: nije sigurno da će ih ovo iznervirati – možda će samo misliti "jadan, trudi se" i dati vam veću ocenu zbog toga.
4. Završavajte svaku rečenicu sa "jer tako je narečeno" ili "to je proročica rekla", naročito u društvu koje se "loži" na mistifikacije najobičnijih stvari.
5. Ako se vaš "veliki" prijatelj pomeri unazad, imitirajte sirenu automobila. Ukoliko je vaš "veliki" prijatelj nezgodnog temperamenta, bilo bi dobro da osigurate odstupnicu.
6. Ne menjajte ton kada završavate rečenicu; ovaj postupak stvoriće neprijatnu tišinu dok svi čekaju da nastavite da govorite.
7. Ukoliko naručujete u drive-in "Mekdonaldsu", naglasite da ćete svoju narudžbinu poneti.
8. Još jedan "vozački" savet: tokom cele vožnje signalizirajte da ćete skrenuti.
9. Insistirajte da se vaš pas zove Pas, a mačka Mačka (naročito ako je vaša porodica puna sladunjavih ideja).
10. Izmislite besmisleni kompjuterski (ili bilo koji drugi) žargon dok razgovarate s nekim i posmatrajte da li ga prihvata da ne bi pokazao/pokazala neznanje.
Garancija: ukoliko primenite makar polovinu ovih saveta, garantujemo da će vas ubrzo svi izbegavati. Onda tek možete da se nervirate što nemate koga da iznervirate…

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.