Dnevno-večernja šminka za tinejdžerke

Čule ste već da postoje dnevna i večernja šminka, kao i to da je večernja šminka upadljivija od dnevne i kao takva znak lošeg ukusa ukoliko je nosite danju. Opet, dešava se da nakon dnevnih obaveza izađete uveče, a nemate vremena da menjate kompletan izgled. Šta tad? Da li ipak postoji neka varijanta koja funkcioniše i danju i noću, a da sve vreme super izgledate – i da se uveče ipak vidi da ste nešto promenile, a ne da ste samo dotrčale u istom izdanju u kome ste bile celog dana? Na vašu sreću, postoji.
Suština je u vašim godinama (ne, nemojte nas ujesti zbog toga). Radi se o tome da je vaš glavni adut vaša mladost (to je uvek "in"), pa vam je u suštini potrebno veoma malo šminke kako biste se istakle. Ako budete imale suviše šminke na sebi, izgledaćete napadno; uz malo šminke istaći ćete svoj glavni adut i izgledati zaista privlačno. Zato, da počnemo.
Prvo se stavlja podloga; u vašem slučaju, to je puder u boji što približnijoj prirodnoj boji vašeg lica. U zimskim danima, čak i ako mislite da ste suviše blede, ne treba se igrati tamnijim puderima – normalno je da ljudi zimi imaju svetliji ten, pa bi tamniji puder izgledao neprirodno. Zaboravite na savete "pametne drugarice" da svako treba da vidi da ste našminkane; najbolja šminka je ona neupadljiva – tako se neće videti da ste našminkane, nego da ste lepe.
Oči: roze senka je super. Pored toga što je "in", roze veoma odgovara vašim godinama; uz to se ne vezuje za garderobu – možete se uveče na brzinu presvući, a da ne morate da menjate šminku. Blago nanesite senku preko gornjeg kapka, od unutrašnje strane ka spoljašnjoj. Najbolje je ako imate "trikolor" senku, koja je sastavljena od najsvetlije nijanse (još bolje, bele) ka tamnije roze nijansi. U takvom slučaju, najsvetliji ton je u unutrašnjem uglu kapka. Ako želite da vam oči izgledaju krupnije, na unutrašnju ivicu kapka belom olovkom iscrtajte liniju; može i ispod donjih trepavica. Obavezno stavite i maskaru (ali ne preterujte s količinom, inače će maskara potpuno odvući pažnju s vaših očiju i onaj slatki dečko neće umeti da kaže ni koje su boje) – može crna, a može i braon (time se umekšava pogled).
Usne: u vašim godinama sjaj za usne najbolje (čitaj: najprivlačnije) izgleda. Ako baš želite, možete koristiti sjaj za usne u boji. Pre nanošenja sjaja, usne uokvirite olovkom za nijansu tamnijom od prirodne boje vaših usana.
Rumenilo: nanesite ga sasvim malo, u boji što sličnijoj prirodnoj boji vašeg lica. Prvo ga nanesite na jagodice (usnama uvucite lice da bi vam se jagodice jasnije istakle), a zatim, ako želite, nanesite malo na čelo, bradu i nos.
To je bila dnevna varijanta, uz odeću koju ste nosili u školi i podignutu kosu (može i uz zanimljivo upletene kikice). Uveče promenite garderobu (ukoliko ste u prilici) i kosu nosite puštenu, iščešljanu ravno. Zvuči kao sitna razlika? Možda, ali će vam dati potpuno drugačiji i atraktivniji izgled – definitivno ćete biti primećene. To se i traži, zar ne?

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.