Drugarica flertuje s momcima koji vam se sviđaju

Od prijateljica u principu očekujete da vas podržavaju, da vam, pa, budu prijateljice – a onda neka do njih uradi nešto kao primer iz naslova. I to ne jednom, nego se stalno tako ponaša. Ne znate šta da radite povodom toga.
Nije vam ona jedina drugarica, i ne ponaša se samo prema vama tako. Kad god se vama ili nekoj od ostalih vaših drugarica dopadne neki dečko, ona odmah počne da flertuje s njim. Nema veze ako joj se taj dečko pre toga uopšte nije sviđao; nema veze ako je svašta rekla o njemu, da je šonja, gubitnik, nikakav, ružan… Jednom kad sazna da se dopada vama ili nekoj od vaših zajedničkih drugarica, neumorno će flertovati s njim. Takođe, momcima će ispričati sve tajne koje joj vi i vaše prijateljice poverite, samo da bi privukla pažnju. Nedavno, jedan dečko vam se baš dopao, i ona to zna – i rekla je vašoj najboljoj drugarici da bi taj momak trebalo da se interesuje za nju (flertujuću drugaricu), ne za vas. Dosta vam je takvog ponašanja, ali šta učiniti?
Kad se neko ponaša kao ta drugarica, moguće je da joj je jako potrebna pažnja. Možda ima neki težak privatni problem zbog kojeg se oseća veoma nesigurno? Na primer, roditelji joj se razvode i/ili je ignorišu, pa pokušava da privuče bilo čiju pažnju, bilo kako?
Koji god da je razlog u pitanju, možete pokušati da razgovarate s njom i da joj kažete kako se osećate. Probajte da to ne predstavite kao neku ozbiljnu frku, samo joj recite da vas uznemirava kad se ona tako ponaša i zamolite je da prestane sa tim. Ako vam je zaista drugarica, razumeće i pokušaće da prestane.
Razgovarajte i s tim momkom koji vam se dopada i s kojim ona flertuje. To može da bude zastrašujuće, ali ako sazna da vam se dopada, mogao bi da prestane da flertuje s tom drugaricom, bilo zato što se i vi njemu dopadate (ura!), bilo zato što nije zainteresovan, ali je shvatio da vas to uznemirava. Ukoliko nastavi, ili mu se ona bašbaš dopada, ili mu nije nimalo stalo do vaših osećanja – onda vam je najbolje da se sklonite od njega.
Razgovarajte i s drugaricama, ako se već prema njima ona ponaša na isti način. Možda one znaju nešto o njoj što vi ne znate, a u svakom slučaju moći ćete da dogovorite neku zajedničku strategiju.
Flertujuća drugarica ne prestaje pa ne prestaje? U tom slučaju distancirajte se od nje i prestanite da joj se poveravate i da joj govorite koji momak vam se dopada. Ako se distancirate od nje, njeno ponašanje bi moglo da vas u nekoj meri nervira, ali vas više neće emotivno povređivati.
Srećno!

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.