Drugarice neće da se pomire

Imate dve drugarice s kojima se jako dugo družite. Uvek sve radite zajedno – vas tri. Kada god zamišljate da radite nešto, ako je u pitanju nešto što se radi s društvom, zamišljate i njih dve sa sobom. Činilo vam se da ćete vas tri uvek biti zajedno – i kad budete odrasle, i imale super karijere, i kad se poudajete i dobijete decu – uvek ćete se družiti. Ipak, izgleda da neće biti baš tako.

Naime, vaše dve drugarice su se pre nekog vremena posvađale. Pokušale ste da posredujete, ali nije bilo uspeha – i dalje su u svađi. Vi se družite i s jednom i s drugom, nekako „majmunišete“ sa slobodnim vremenom kako se nijedna ne bi osetila zapostavljeno, ali nije to isto kao kad ste bile sve tri zajedno. One neće pa neće da se pomire. Vi biste jako volele da se one urazume i razmišljate da pokušate da još jednom načnete temu pomirenja. Međutim, niste sasvim sigurne da je to dobra ideja.

Ako su njih dve već duže u svađi i već duže ne razgovaraju jedna s drugom, zaista nema mnogo toga što možete da učinite. Nikakvi dalji pokušaji posredovanja s vaše strane neće biti prihvaćeni dobrodošlicom – naprotiv, drugarica s kojom načnete tu temu mogla bi da pomisli da onoj drugoj držite stranu. Ne bi pomoglo ni da krišom uredite da se njih dve sretnu – verovatno se i bez ikakvog uređivanja povremeno negde sretnu i ignorišu jedna drugu. Šta onda učiniti?

Ma koliko vam to teško padalo, ne činite ništa. Jeste, želite da se one pomire i da sve bude kao ranije – ali ako njih dve to ne žele, tu nema pomoći. Ko zna, možda je samo pitanje trenutka kada će se njih dve same pomiriti i ponovo deliti sjaj za usne (nehigijenska navika, ali radije biste to videle nego da su i dalje u svađi)?

Moguće je i da se neće pomiriti i da je vašem društvancetu došao kraj. Takve stvari se dešavaju. Prijateljstva nisu uvek večna. Ako do toga dođe, možda ćete morati da birate između jedne od njih dve, ili ćete moći da nastavite da se družite s obe, ili ćete prekinuti kontakt s obe i, kao što će i one učiniti, naći sebi neke nove prijateljice. Ukoliko do toga dođe, pokušajte da ne tugujete previše – ne traju sva prijateljstva večno, ali, mada gubitak prijateljice boli, život ipak ide dalje. Sigurno ćete upoznati neke nove drugarice i uživati u njihovom društvu – nadamo se, duže ovog puta.

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.