U trendu

Drugarici se sviđa vaš bivši

U ljubavi i prijateljstvu se svašta može desiti, pa tako i situacija iz naslova. Neprijatna situacija, u najmanju ruku – a dodatno je može zakomplikovati ako niste iskrene s drugaricom, pa ona i ne zna da čini nešto što vama smeta.
Bile ste s nekim dečkom, on vam se baš mnogo sviđao, ali veza nije uspela, raskinuli ste nakon nekog vremena. Dale ste sve od sebe da ga prebolite, čak ste i uspele da ubedite sebe da ga jeste prebolele. I drugaricu ste ubedile u to. Onda se i njoj dopao taj isti dečko. Pošto ste videle da joj se baš sviđa, bilo vam je žao da joj bilo šta prigovarate, i sebe ste i dalje ubeđivale da ste tog momka prebolele, i drugaricu ste čak podsticale da pokuša s njim, možda joj i davale neke konkretne savete jer već znate šta on voli i šta ga zanima.
Međutim, kako vreme prolazi, sve više shvatate da vam se on ipak i dalje dopada. I da vam uopšte ne bi bilo lako kad bi se on smuvao s vašom drugaricom, nimalo vam ne bi bilo svejedno. Ne samo da niste sigurne da biste bile u stanju da ih gledate zajedno, ne znate ni da li biste mogle i dalje da se družite s tom drugaricom, da je slušate kako veselo čavrlja o tom dečku. Krajnje nezgodno. Što je najgore, svesne ste da ste se u to same uvalile, jer ste podsticale drugaricu da bude s njim.
Šta u takvoj situaciji? Iskrenost, pa makar i bila zakasnela (ne očekujte da drugarica zna šta se dešava u vašoj glavi ako joj vi to ne kažete, a još manje da bolje od vas samih zna kako se prema kome osećate). Recite drugarici da ste mislile da ste prebolele bivšeg dečka, ali da ste pogrešile, i da vam se on i dalje dopada. Izvinite joj se što joj ništa niste ranije rekle, i kažite joj kako se osećate kad pomislite na mogućnost da njih dvoje budu zajedno. A onda vam preostaje da sačekate njenu reakciju.
Sasvim je sigurno da se njoj neće dopasti to što čuje. Em niste bile potpuno iskrene prema njoj (ne pomaže što niste bile iskrene ni prema sebi), em odjednom saznaje da je u opasnosti da, ako se smuva s dečkom koji joj se dopada, povredi ili čak i izgubi drugaricu. Šta će odlučiti? Šta će uraditi? Nemoguće je unapred reći, a ne bi bilo fer ni reći nešto tako izričito kao „ako se ipak smuva s njim, onda mi i nije prava drugarica“.
Moguće je da će rešiti da odustane od tog dečka – i da će zbog toga u nekoj meri biti ljuta na vas. Imajte razumevanja za to. A moguće je i da neće odustati, da će nastaviti s pokušajima da osvoji vašeg bivšeg, ne nužno zbog toga što vam je loša drugarica, nego se do tog trenutka baš zaljubila, toliko da je spremna da rizikuje prijateljstvo s vama (ovo ne znači da joj nije stalo do vas, samo da joj je jako stalo do tog dečka). Kako ćete vi postupiti u tom slučaju na vama je da odlučite – pokušajte da ne prenaglite i ne odbacite dobru drugaricu zbog nečega što je delom vaša greška. Možda će vam pomoći da se na neko vreme udaljite od nje, trebalo bi da ona ima razumevanja za to.
U ovakvoj situaciji nema jednostavnih odgovora ni lakih rešenja, najbolje što možete jeste da se potrudite da sačuvate ono lepo što već imate.

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.