U trendu

Druži se s devojkom koja vas je maltretirala

U prijateljstvima se svakakve stvari dešavaju, a jedna od njih jeste i da se draga drugarica druži s nekim koga vi ne podnosite. Na primer, s devojkom koja vas je nekada davno maltretirala i koju ni danas očima ne možete da vidite.
Znate tu neprijatnu devojku iz mlađih razreda osnovne, tada je bila jezičava zlobnica ili vas je na neki drugi način maltretirala. Cela ta stvar je odavno za vama, već ste u srednjoj školi, ali vam cela stvar svakako nije ostala u lepoj uspomeni. A onda vidite da je vaša dobra drugarica nekako upoznala baš tu osobu i da se sve više druži s njom, nekad čak i izbegne da se vidi s vama kako bi se videla s njom, i ne znate šta da mislite.
Za početak: da li ta dobra drugarica uopšte zna šta se dešavalo između vas i te devojke? Ako tu devojku još od mlađih razreda osnovne niste videle, drugaricu ste upoznale u srednjoj, i ništa joj niste ispričale, savršeno je moguće da ona o tome pojma nema. Samo je upoznala neku novu devojku, dobro se slaže s njom, a nije neobično, kad nas novo prijateljstvo i radoznalost ponesu, da u nekoj meri zanemarimo ostale prijatelje. Ukoliko pak ona zna da vas je ta devojka maltretirala, dobro bi bilo razmisliti koliko vam je ona uopšte drugarica.
Ukoliko drugarica o celoj stvari pojma nema, dobro bi bilo da joj kažete. Vrlo je verovatno da će biti šokirana time, naročito ako joj je ta devojka simpatična. Moguće je da će prestati da se druži s tom devojkom; a moguće je i da će vam reći da je nije briga za te stare priče. Neće vam prijati da čujete nešto te vrste, ali ćete bar znati na čemu ste s tom "drugaricom" koju nije briga kako se osećate.
A možda, možda, možda se ta devojka koja vas je matretirala u mlađim razredima osnovne promenila. Na kraju krajeva, da li bi se ta vaša drugarica družila s nekom zlobnicom ili grubijankom? Godine su prošle, a ljudi se menjaju. Ni vi ni ta devojka svakako niste iste kao što ste bile u mlađim razredima osnovne, moguće je da se ona promenila nabolje. Možda joj je sad užasno žao zbog nekadašnjeg ponašanja. Ako je vaša drugarica imala priliku da upozna tu devojku u boljem izdanju, kao prijatnu osobu, možda tu priliku imate i vi, možda i vi možete da se družite s njom. Znamo, to je veliko "možda", ali takve stvari se dešavaju.
U svakom slučaju, nemojte samo da ćutite i trpite, razgovarajte s drugaricom i recite joj kako se osećate. Dobroj drugarici će biti važna vaša osećanja i potrudiće se da vam pomogne.

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.