U trendu

Dušo, kupi mi DVD!

Možda si još uvek u „teen“ godinama pa izabranicama svog srca još uvek ne poklanjaš bilo šta skuplje od kutije čokoladnih bombona, ali ipak pročitaj naredne redove jer će ti verovatno biti od koristi za par godina. Novo istraživanje otkriva muškarcima šta žene vole da dobijaju za poklone. Nemoj da odmahuješ glavom i da kažeš kako „to već znaš“, jer „sve žene vole cveće“. Možda je tako bilo pre dvadeset godina, ali došlo je vreme da zaboravimo na romantične scene kada heroj iz svakog filma osvaja dame uz poljubac i buket crvenih ruža. Danas, one bi radije neki dobar DVD uređaj.

Britansko istraživanje je pokazalo da pripadnice lepšeg pola danas više vole da dobijaju na poklon tehničke spravice nego bilo šta drugo. Od današnjih muškaraca se više ne očekuje da preplivaju vodu sa ajkulama ili da pređu pola sveta da bi njoj doneli kutiju omiljenih čokoladnih bombona. Potrebno je da samo odu u lokalnu radnju sa tehničkom robom.

Obavljena je serija eksperimenata u kojima su praćene reakcije žena na određeni tip poklona. High-tech igračke su se pokazale kao nešto što izaziva najveće oduševljenje. Psiholozi su povezali žene i muškarce na mašinu koju su nazvali „psiho-galvanometar“. Aparat ima sličan princip funkcionisanja kao detektor laži.

Deset žena i deset muškaraca su testirani tako što su im davane razne tehničke sprave. Krajnji rezultati pokazuju da se žene više raduju ovakvim poklonima. Najbolje reakcije su zabeležene kod poklanjanja DVD plejera.

„Jasno je da cveće i čokolade ne zadovoljavaju žene u potpunosti, tako da bi muškarci trebalo da potraže neke cool, svetlucave spravice“, kaže psiholog koji je sproveo istraživanje. „Rezultati pokazuju da pokloni koje smatramo tradicionalno romantičnim ne impresioniraju čoveka ili ženu današnjice“, dodao je.

Šest od deset testiranih žena kažu da se neposedovanje mobilnog telefona ili prenosivog računara negativno odražava na njihov ljubavni život. Dok četiri od deset muškaraca je reklo da bi bili izgubljeni ako ne bi imali neku od ovih sprava pošto su one odigrale veliku ulogu u održavanju veze.

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.