Dve vaše drugarice se druže – a vi?

U prijateljstvu se svakakve nezgode mogu desiti, a jedan od težih perioda jeste kada iz osnovne pređete u srednju školu; tu su neke vaše stare drugarice, tu je i gomila novih… Nije uvek lako snaći se u tome, i može se desiti da se u nekom trenutku osetite zanemareno.
Recimo, prešle ste iz osnovne u srednju školu, istu školu je upisalo više vaših drugarica iz osnovne (s jednom od njih bile ste posebno bliske), a stekle ste i novo društvo u srednjoj školi. Do tada je sve bilo super. Jednu dobru novu drugaricu upoznali ste s bliskom drugaricom iz osnovne škole, i njih dve su se super složile. I ne samo da su se super složile nego je ispalo da stvarno imaju dosta toga zajedničkog i da se često druže samo njih dve, bez vas. S jedne strane, pošto vidite da imaju puno toga zajedničkog, jasno vam je zašto žele da se druže, ali s druge strane, osećate se malčice ljubomorno, kao i zanemareno. I niste sigurne šta da uradite.
Kao jedno, nije loše biti svestan koliko je super što se njih dve odlično slažu. Zamislite da ne mogu da smisle jedna drugu, a vi želite da se viđate s obe – njih dve se svađaju, podmeću jedna drugoj, ogovaraju jedna drugu, dok vi nekako pokušavate da održite prijateljstvo s obe. Užas. Mnogo je bolja varijanta da se dobro slažu.
Lepo, ali kako vi da se ne osećate zanemareno? Ukoliko ste u novoj sredini stekle i nove drugarice, družite se više s njima, uživajte s njima – ako imate s kime još da se družite, manje ćete osećati kao neophodno da se baš sa one dve drugarice viđate. Naravno, to ne znači da treba u potpunosti da prestanete da se viđate s njima. Smislite nešto što bi vas sve tri zanimalo: pozovite ih u bioskop da gledate film koji sve tri želite da vidite, pozovite ih kod sebe kući da slušate muziku koju sve tri volite, da gledate seriju koja vas sve tri oduševljava… Kada iskombinujete druženje s drugim ljudima s nalaženjem aktivnosti u kojima biste vas tri mogle zajedno da uživate, nećete se više osećati zanemareno – suviše ćete se družiti sa raznim dragim osobama da biste stigle da se osetite odbačeno.

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.