Eminem ponovo na sudu

Neka rivalstva koja datiraju još iz osnovne škole nikada ne prestaju da postoje. Slavni reper Eminem je taman mislio da je ostavio iza sebe osnovnu školu i dečaka koji ga je redovno maltretirao, ali on se vratio da mu opet prouzrokuje probleme u životu. Doduše, Em ga je stavio u jednu od svojih pesama, ali verovatno misleći da je to naplata duga za maltretiranje koje se desilo jako davno. Sada će zbog toga morati na sud.

Eminemov drug iz škole Dianđelo Bejli (DeAngelo Bailey) tužio ga je tvrdeći da je Emova pesma „Brain Damage“ pokvarila njegovu reputaciju. U svojoj pesmi izdatoj za „The Marshall Mathers LP“, Eminem je u sebi svojstvenoj rimi prikazao svakodnevno maltretiranje koje je doživljavao od Bejlija, koji je bio maturant u istoj školi.

Bejli, sada bolničar u Rosvilu (Roseville), tvrdi da se to maltretiranje nikada nije dogodilo. U svojoj tužbi on je napomenuo da su Emove rime takođe uništile svaku šansu za njegovu karijeru repera koju je, kako kaže, dugo sanjao. Bejli od Ema traži odštetu u iznosu od milion dolara. Priznaćete, prilično visoka cifra za narušavanje ugleda izvlačenjem činjenica od pre više od deset godina.

Ovo nije prvi put da neko tuži Eminema zbog navodnih umanjivanja šansi za repersku karijeru. Njegova majka Debi (Debbie R. Mathers-Briggs) tužila ga je pre godinu dana za klevetanje. Portparol Eminema nije bio dostupan za komentar u vezi sa ovom novom tužbom.

Za one koje zanima Eminemovo repovanje na temu Bejlijevog maltretiranja:

„I was harassed daily by this fat kid named DeAngelo Bailey/ An eighth-grader who acted obnoxious, „cause his father boxes/ So every day he“d shove me into the lockers/ And he had me in the position to beat me into submission/ He banged my head against the urinal until he broke my nose/ Soaked my clothes in blood, grabbed me and choked my throat.“

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.