Eterična ulja za super kosu

Problemi sa kosom nisu strani ni dečacima ni devojkama; i devojke i dečaci vole da im kosa lepo izgleda. Da bi kosa lepo izgledala, mora, za početak, da bude zdrava i negovana. U tome vam mogu pomoći eterična ulja (mogu se nabaviti u apotekama i parfimerijama). Svako od ovih ulja ima svoju namenu, pa odaberite prema trenutnim potrebama.

Sva eterična ulja upotrebljavaju se na isti način. Nanose se na vlažnu, opranu, peškirom prosušenu kosu. Stavljaju se u maloj količini – nema nikakve potrebe da se zalijete uljem. Nakon nanošenja, ostavi se da deluje oko pola sata, a zatim treba dobro isprati kosu i – to je to! Svim uljima za kosu zajedničko je i to što će vam posle nanošenja biti lakše da oblikujete kosu, ma koliko inače „neukrotiva“ bila.

Čičkovo ulje je jedno od najpoznatijih ulja za kosu. Ono jača kosu, a najpoznatije mu je dejstvo protiv prekomernog opadanja kose. Protiv opadanja kose možete da koristite i jojobino ulje, koje će uz to pomoći i da vam kosa brže raste, plus ublažava i svrab temena.

Avokadovo ulje smiruje i vlaži kosu; uz to, kosi će dati i poseban, svilenkast sjaj. Najlepše dejstvo imaće na kosi koja nije farbana, jer će istaći prirodnu boju kose – često u toj meri da se prosto zaljubite u boju svoje kose i još dugo vam ne padne na pamet da je menjate. Ukoliko je ono što želite visoki sjaj kose, za to će vam od velike pomoći biti bademovo ulje.

Ukoliko imate problema sa nekom infekcijom kože glave ili nemate infekciju, ali vas koža glave svrbi i često je nadražena, pomoći će vam lavandino ulje. Ono dezinfikuje, smiruje i neguje nadraženu kožu temena.

Ako vam je kosa oštećena i suva, orahovo ulje će joj vratiti vlažnost. Posebno se preporučuje ako vam je kosa smeđa, jer će tako dobiti lep crvenkast odsjaj. Za plavuše je efikasno limunovo ulje – ono blago posvetljuje kosu i ulepšava joj boju. Pored toga, jača i koren kose, plus već sam miris limunovog ulja ima smirujuće dejstvo i poboljšava raspoloženje.

Uživajte u lepoj kosi!

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.