U trendu

I sposobna i ženstvena

Neki smatraju da devojka treba da bude maltene nesposobna da bi bila ženstvena, da mora da bude praktično bespomoćna. Ima dečaka koji veruju u to, ima i devojaka koje veruju u to, ali postoji i nemali broj dečaka koji ne smatraju da to što je devojka sposobna i snalažljiva znači da nije ženstvena.
Recimo, devojka koja ume da promeni ulje u automobilu, i ne boji se da ruke do lakata umaže kako bi to učinila: mnogim momcima će se dopasti kad je devojka sposobna za tako nešto, i voljna da to i učini, umesto da samo trepće okicama i izgleda kao izgubljeno kučence u prometnoj ulici (ili, u nekim slučajevima, kao da joj treba promeniti pelene). Zaista, šta je problem u tome što je devojka sposobna ili u tome što isprlja ruke? Super je što je sposobna, a što se umazanih ruku tiče, one se mogu oprati.
Ono što mnoge dovodi u zabludu je sledeće: zbog nečega, sposobna devojka (sposobna, recimo, da promeni ulje u automobilu, promeni pregoreli osigurač, popravi slavinu koja curi…) mnoge asocira na muškobanjastu devojku, a pojam muškobanjaste devojke mnogi povezuju s nepristojnošću, s devojkom koja konstantno psuje, pljuje, podriguje, ispušta gasove… I kad se te stvari povežu, ispadne da je sposobna devojka istovremeno i prostakuša – a ovo drugo, naravno, nije ni privlačno ni ženstveno.
Naravno, ne treba ni momka ćušnuti u stranu kao da vam ništa od njega nije potrebno, jer će se dečak, verujući da vam nije potreban, skloniti i naći devojku za koju će nešto moći da učini. Ali, ako ne idete u taj ekstrem, zaista će se malo koji momak buniti ili vas smatrati neprivlačnom ako pokažete da ste sposobne i snalažljive – a svoju ženstvenost pokažete nežnošću i lepim manirima. To je kombinacija kojoj će malo koji momak moći da odoli.

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.