U trendu

Idealan model farmerki

Farmerke su skoro svim tinejdžerima omiljeni deo garderobe – a čak i ako nisu baš omiljene, verovatno je da su najčešće nošene, zbog svoje praktičnosti. Ipak, kao što sigurno znate, neće svaki model farmerki dobro izgledati na svakome – ono što fenomenalno izgleda na vašoj dugonogoj drugarici vas bi, ako ste niže i sitnije, moglo još više vizuelno da smanji. Sad, kako proceniti koji bi model farmerki bio idealan za vas? Evo šta kome dobro stoji, a šta bi ko trebalo da izbegava.
Za devojke koje su niske, sitne i dečačke građe klasične "frulice" (ili "cigarete") najbolji su izbor. Farmerke ovakvog kroja učiniće da izgledate još vitkije, a idu odlično uz patike, čizme ili salonke. Na vama će dobro izgledati i Boot-Cut pantalone (nogavice se šire pri dnu), kao i kapri modeli. Trebalo bi da izbegavate široke farmerke, kao i aplikacije, jer skraćuju figuru.
Drago vam je što imate lepe, duge noge, ali vam se gornji deo tela u odnosu na njih čini prekratkim? Tada će vam odgovarati ležerne široke farmerke spuštenog struka – tako će gornji deo vašeg tela izgledati duže, a donji kraće. Neće smetati ni dekorativni džepovi, aplikacije, vez ili otvoreni šavovi – sve će to prekinuti dugu liniju nogu i dati vam ujednačene proporcije. Trebalo bi da izbegavate preuske pantalone, kao i modele s visokim strukom, pošto ćete tako delovati još više.
Ako imate široke kukove, za vas su idealne farmerke s ravnim nogavicama i visokim strukom – tako ćete istaći struk i skrenuti pogled sa širih kukova. Opštem utisku doprineće i ako materijal farmerki deluje kao da je ispran, tako ćete izgledati vitkije. Nipošto nemojte nositi podvrnute nogavice ni farmerke sa spuštenim strukom, jer ćete tako još više istaći već naglašene kukove.
Više ste i punije? Farmerke s visokim strukom će vam pomoći; po mogućnosti, neka to bude model s nešto širim nogavicama i malim džepovima. Još ako u vašim farmerkama ima i elastina, definitivno ćete izgledati vitkije. Nemojte nositi farmerke koje su široke u predelu zadnjice, a ni "frulice" neće dobro izgledati na vama.

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Pošalji komentar