najveća internet zajednica u Srbiji već 18 godina

U trendu

Impresionirati njegove ortake

Nije beznačajan trenutak kad vas dečko upozna sa svojim ortacima – momcima je odobravanje prijatelja bitna stvar. Devojke su najčešće svesne toga, pa bi volele da znaju kako da impresioniraju njegove drugove.
Zvučaće kao kliše, ali je glavna stvar da ostanete svoji (osim ako ste mnogo nezgodni kao osoba; onda se potrudite da budete fini i da te momke podmitite slatkišima – šala, naravno). Momke u principu i nije preterano teško impresionirati, ponesite tablu čokolade ili kutiju slatkiša i to podelite s njima i zaključiće da ste simpatična osoba.
Zapravo, nije neophodno čak ni to (mada nije loša ideja, svakako ne bi odbili). Ono što bi njegovi prijatelji voleli da vide jeste da ne mislite da ste suviše fini za njih, to jest da ne dižete nos u njihovom prisustvu. A glavno im je da se uvere da im nećete oteti ortaka, da nećete zahtevati od njega da se ne viđa s njima i sve vreme posveti vama, kao i da nećete zahtevati svu njegovu pažnju onda kada zajedno izađete s njima.
Kad upoznate njegove prijatelje, samo opušteno. Možda će biti početnih pokušaja da vas zadirkuju; verovatno će im se dopasti ako na to uzvratite zadirkivanjem (samo pazite, ako se oni vulgarno izražavaju, nipošto ne znači da to i vi treba da činite – većina dečaka, čak i onih loše vaspitanih, smatra da je ružno kad devojka previše psuje; poneka psovka može da bude u redu jer pokazuje da “ne dižete nos”, ali mnogo psovki je, pa, mnogo). Nakon toga, opušteno ćaskajte s njima i ne držite se dečka kao da ste za njega vezane pupčanom vrpcom, pustite ga da i on ćaska s prijateljima.
Nakon takvog ponašanja, svaka normalna “ekipa” će zaključiti da ste vi jedna jako simpatična osoba i da je njihov prijatelj u dobrim rukama. Bravo za vas!

2 komentara
  1. Lidija Popović

    Sta da kažem, svaka čast! Zaista dajete savete koje bi trebalo da sledimo. Kao i mnogi, puno sam vam zahvalna na savetima koje delite. Imam 15 godina, našla sam dečka kojeg volim i koji me voli, dokazuje mi tu ljubav. Kako da kažem roditeljima za njega kad oni misle da sam još mala za momke?

  2. Sara Vošnjak

    Spontanost i iskrenost su, u principu, glavni put do stvaranja bliskosti, nebitno da li su u pitanju drugovi, roditelji ili rodbina. Imala sam tu nesreću da sam preimpresionirala njegove drugove te su se svi redom zaljubili u mene, zbog čega sam kasnije imala problema.

Napišite komentar

Vaša e-mail adresa neće biti objavljena.

Najnovije iz rubrike