Izaberi pravi detalj – čarape!

Gotovo je! Nema više knjiga do februara sledeće godine. Kako to samo lepo zvuči. Nema profesora da te gnjave, gotovi su kontrolni, pismeni, ocene su zaključene. I šta sada? Pa naravno, Nova godina. Pregovaranja sa društvom oko žurke su pri kraju, zvanice se znaju, organizacija je u toku, samo nisi sigurna šta bi obukla za najluđu noć. Zastupaš opciju „tematske žurke“, da ne bi morala mnogo da misliš šta da obučeš. Odgovor je lak, samo je potrebno malo kreativnosti.

Želiš da budeš izazovna i primećena? Zaboravi na duboke dekoltee, čipku i plišanu odeću na kojoj se sve ocrtava. Majčice u kojima se vidi go stomak čuvaj za naredno leto. Umesto toga, izaberi neke lude čarape. Čarape skreću pažnju i izgledaju provokativno, a ne izgledaju neukusno. Što je najvažnije, ne moraš kupovati komplet novu garderobu za doček, jer ovakve čarape možeš nositi i uz staru suknju a da izgledaš kao da si se juče ponovila.

Izaberi mrežaste čarape ili čarape sa linijom pozadi. One izgledaju veoma zanimljivo i elegantno. Kada biraš čarape, drži se ipak neke granice ukusa i gledaj da to ipak priliči tvojim godinama. Tako npr. veoma krupna mreža na čarapama nije za tinejdžere. Umesto toga kupi šarene na romboide ili linije. Originalne čarape daju karakter bilo kom kompletu.

Ne možeš nikad pogrešiti ako se odlučiš za crne čarape, pogotovo ako su mrežaste. Ako obuješ crne dublje čizme i zanimljivu suknjicu, dobićeš šećerno začinjenu kombinaciju. Tako ćeš izgledati slatko, a u isto vreme zavodljivo. Taj slatko-bezobrazni stil ide uz šarm tvojih godina. Osnovno pravilo je „Istakni ono što imaš“, ne pravi se da si nešto što nikako nisi.

Ako vam je crno malo dosadno, obucite žute ili narandžaste čarape. Otkačene stvari jednostavno idu uz novogodišnju atmosferu.

Napravićeš pun pogodak ako obučeš crvene čarape i spariš ih sa crvenom rolkom. Uz ovakvu kombinaciju odlično idu i zelene haljinice. Na ovakvom izgledu bi ti pozavideli i svi Deda Mrazovi patuljci.

A i na početku pomenute tematske žurke super su fora. Predloži društvu neku temu kao što je „semafor žurka“, gde se svi oblače naravno u crveno-zeleno-žutu kombinaciju. Veoma dobar provod može da bude i na „buržujskoj žurci“, gde se treba obući što elegantnije. Na „džiberskoj žurci“ može biti jako dobar provod uz pravu ekipu, samo je mali problem kako tako obučen doći do neke gradske adrese.

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.