Izabrana nova Miss Teen USA

Sedamnaestogodišnjakinja iz Viskonsina uspela je da ostvari san koji sanjaju devojke širom Sjedinjenih Američkih Država – dobila je titulu Miss Teen USA. Vanesa Meri Semrou zvanično je postala najlepša tinejdžerka Amerike pobedivši na tradicionalnom godišnjem takmičenju. Žiri su sačinjavale poznate ličnosti iz američkog javnog života, a jedan od voditelja bio je i Kris Kirkpatrik, tinejdžerkama poznatiji kao član grupe „N Sync.

Vanesa Meri Semrou nije bila ravnodušna kada je saznala da je baš ona izabrana za najlepšu, tj. suze radosnice ni ovog puta nisu izostale. Krunisala ju je „koleginica“, prošlogodišnja pobednica Marisa Vitlej. Vanesa će narednih godinu dana provesti u luksuznom apartmanu u Njujorku, radeći na promociji poboljšanja obrazovanja kao i u kampanjama protiv nasilja, što je zvanični zadatak svake Miss Teen USA. Miss Teen USA je godišnje takmičenje koje je nastalo po pravilniku starijeg „sestrinskog“ Miss USA takmičenja. Pravo učešća imaju američke državljanke starosti od 13 do 18 godina.

Takmičenje se sastoji iz tri dela: intervju, nošenje večernje toalete i šetnja pistom u kupaćem kostimu. A kako bi Vanesa volela da iskoristi godinu koja je pred njom? Na zvaničnom Miss Teen USA sajtu ona je pričala o svojim snovima i nadanjima i između ostalog rekla je da je veoma blagonaklona prema životinjama i da bi volela da pažnju ljudi usmeri na neke, prema njenom mišljenju, veoma važne organizacije.

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.