Između ljubljenja i „do kraja“ (1)

Super je biti sa dečkom ili devojkom – tu je puno druženja, zajedničkog uživanja, izlazaka, skitanja unaokolo – baš kao i sa jako dobrim drugom ili drugaricom. Naravno, tu je i sve ono maženje i nežnosti koji su rezervisani samo za tu jednu, sasvim posebnu, osobu. Počne se od ljubljenja, nežnih dodira, pa stvari postanu sve strastvenije i strastvenije – ali, ipak, jedno od vas dvoje, ili oboje, niste spremni za varijantu „do kraja“, za vođenje ljubavi. Šta onda? Ako ste raspoloženi za istraživanja te vrste, za to da uživate u nežnostima i strastvenim poljupcima i dodirima, a da ipak ne vodite ljubav, uvek postoji mogućnost petinga.

Ukoliko ste čuli za izraz „peting“, a ne znate šta tačno znači, evo objašnjenja: to su svi oni poljupci, maženja, strastveni dodiri, sve je dozvoljeno (pod pretpostavkom da to oboje želite da radite, inače govorimo o nasilju) – osim ulaska penisa u vaginu. Neki peting smatraju „dečjom igrom“ i neozbiljnim, ali uopšte nije tako – i odrasli nekad vole da uživaju u petingu, jer peting uvek ostaje strastven, dok sam seksualni akt često pređe u rutinu.

Kod petinga je veoma važno da na samom početku postoji jasan dogovor: vas dvoje još uvek niste spremni da idete do kraja i peting vam neće biti uvod u seks (inače se ne bi ni zvao peting, već predigra). Ako se ovaj dogovor ne napravi na samom početku, kasnije može doći do nesporazuma; nekad nije baš lako stati „na pola puta“ i ako devojka na samom startu ne stavi dečku do znanja da nije spremna za više od petinga, on je kasnije može optužiti da ga namerno muči time što ga izaziva, a onda prekine kad postane najuzbudljivije. Ne baš fini dečaci ovakav nedostatak dogovora umeju i da iskoriste za optužbe tipa „zavela si me, idi sad do kraja“. U slučajevima kad neće doći ni do kakvog međusobnog optuživanja, dogovor na samom startu opet je najbolje rešenje, jer tako oboje možete da se prepustite uživanju uz osećaj sigurnosti da stvari neće otići dalje nego što želite.

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.