Jastučići na cipelama

Tinejdžerske godine su one u kojima devojka počinje da nosi cipele na štiklu (dobro, ne računamo ono kad je imala četiri godine, razmrljala maminu šminku po licu, obukla maminu suknju, veću od nje same, i obula mamine cipele). Tada devojke otkriju i koliko su cipele na štiklu neudobne, naročito one s tankom štiklom. A kao za inat, baš takve cipele se smatraju najseksi obućom.

Držanje devojke se promeni kada je na cipelama sa štiklom. Takve cipele je nateraju da se ispravi i isprsi, da pazi kako hoda (jer je s te visine veoma lako pasti, a posledica može da bude i uganut, u nekim baš gadnim slučajevima i slomljen članak), hod joj postane elegantniji, pokreti ženstveniji… Uz sve te promene, odjednom dobije i nekoliko centimetara visine. Sve to zajedno dovede do toga da se i sama devojka oseća sigurnije u sebe (ako izuzmemo strah od toga da će pasti), ženstvenije, privlačnije i definitivno će delovati više seksi. Naročito na tankim štiklama, na kojima će mnogim momcima izgledati i opasno i seksi – ubitačno seksi, moglo bi se reći, što dečacima ume da bude veoma privlačno.

Problem s visokim i tankim štiklama je što se težina tela ne rasporedi na najbolji mogući način; rezultat je da, što su štikle više i tanje, to će nakon nošenja takvih cipela biti veći bolovi u mišićima i kičmi. Joj. Do sada, dizajneri su pokušavali da reše to stavljanjem jastučića u cipele kako bi ih iznutra učinili mekšim. To može u nekoj meri da pomogne stopalima, mada, ako ceo dan provedete u takvim cipelama, stopala će vas boleti i tu pomoći nema. Ipak, ovi jastučići u samim cipelama nimalo ne smanjuju bolove u mišićima i kičmi.

Zato je smišljen nov model cipela (ne ovaj na slici). Američka industrija izbacuje na tržište cipele s visokom, tankom potpeticom koja pri kraju ima elastičan deo – jastučić ispunjen vazduhom. To omogućava da se u hodu težina tela rasporedi na najbolji način, pa će tako i bolovi u mišićima i kičmi biti umanjeni.

Ovakvih cipela još uvek nema kod nas, ali ako se pokažu efikasnim, možete biti sigurni da će se vrlo brzo raširiti celim svetom – pa će dospeti i u naše prodavnice.

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.