Javna ljubav poznatih

Kad bacite pogled na vesti o svojim omiljenim zvezdama, gotovo je sigurno da ćete naići i na neku pričicu o tome s kim sada izlaze, kao i na fotografije zaljubljenog para, ili "zaljubljenog" para – s drugog kraja planete, a pošto se radi o vama nepoznatim osobama, ne možete stvarno znati šta se tu dešava. Moguće je da u nekoj takvoj prilici pomislite: "A kad ću ja da nađem nekog takvog?" Možda se i zapitate: "A zašto se taj novi par toliko slika?"
Da li vas je ovo drugo pitanje zbunilo – recimo, zato što i vi, čim počnete da izlazite s nekim, odmah to "rastrubite" po celoj školi i svi znaju sve o vašoj novoj večnoj ljubavi? Aha. Vi to rastrubite; vi ste tinejdžer/tinejdžerka. Teško da ćete videti svoje starije rođake ili prijatelje svojih roditelja da svuda unaokolo pričaju o novom muškarcu ili novoj ženi s kojom izlaze. Da nešto te vrste postoji u njihovom životu saznate kad dođe vreme za svadbu. Dobro, možda oni ne pričaju pred vama o tome, ali pričaju svojim prijateljima? Pričaju im, da, ali s mnogo manje detalja nego što vi iz časopisa saznate o novopečenom slavnom paru i, obično, tek kad veza odmakne, kad budu koliko-toliko sigurni da se tu stvarno nešto dešava.
U čemu je onda fora s poznatima? U njihovoj daljoj promociji, ni u čemu drugom. Stvar je u pokušaju da se oni prikažu kao ne samo uspešni u karijeri već, eto, i u ljubavi – u pokušaju da se oni prikažu kao osobe koje imaju sve, svaku sreću u životu. Čim počne da im opada popularnost, pojavi se nova slika "srećno zaljubljenog simpatičnog para". To onda prodaje više bioskopskih karata, više CD-ova, više modnih detalja… Svi žele da ih vide, čuju, da nekako i oni pokušaju da steknu delić takve sreće za sebe. A sva ta gužva ima nimalo prijatne posledice po sam par.
Pred kamerama, oni nikada ne smeju da budu stvarno opušteni. Moraju da izgledaju kao skladan par, inače će u tabloidima osvanuti negativni ili podrugljivi naslovi, pa će im smesta opasti popularnost (u prevodu, prihodi i mogućnost da dobiju novi angažman). A šta ako se neka javna ličnost zaljubi u nekoga ko i nije nešto fotogeničan? Šta ako je velika razlika u godinama između zaljubljenih? Šta ako… Slike koje će se prikazati javnosti veoma se pažljivo biraju; recimo, zbog razlike u godinama koja postoji između Majkla Daglasa i Ketrin-Zite Džouns, čekalo se da ona prvo rodi njegovo dete (to dokazuje da je Majkl Daglas, iako u godinama, i dalje "sposobno muško"), zatim je on uradio fejslifting kako bi izgledao mlađe – i tek onda su neke fotke mogle da budu objavljene. Ni traga onom opuštenom pokazivanju fotografija s letovanja na kome ste bili s dečkom ili devojkom i bezazlenog smejanja slikama na kojima ste bleskasto ispali.
Sve u svemu, veoma naporno. Zato, ako ste nekad pomislili videvši fotografije zaljubljenih ili "zaljubljenih" zvezda: "A kada ću i ja ovako", nemojte. Nemojte tako.

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.