U trendu

Kad ostavite ružnu poruku na sekretarici

Dešava se. Nešto vas strahovito razbesni, ili, verovatnije, počne serija loših dešavanja, pa stvarno budete besni i nervozni. Pored toga, treba da se javite prijateljici. Udahnete duboko, pokušavajući da se smirite. Ne ide vam baš najbolje, ali i dalje treba da obavite taj poziv. Pozovete. Drugarica nije kod kuće, tako da je sve što dobijete telefonska sekretarica. To bude poslovična kap koja je prepunila čašu i vi besno ostavite zaista ružnu poruku na sekretarici.

Naravno, već nekoliko minuta kasnije, nakon što ste se pošteno izvikali, shvatite šta ste uradili. Bude vas užasno blam – šta li će prijateljica da pomisli kad čuje vašu poruku? Uf, najradije biste se ušunjali u njenu kuću i izbrisali tu poruku ili vratili vreme samo malčice unazad. Međutim, ne možete ništa od toga. Šta možete?

Jedna varijanta je da pokušate da se pretvarate da je sve bila šala. Pozovete ponovo i ostavite još jednu poruku na sekretarici – nešto u stilu: „Ha ha, baš je dobra fora, priznaj da si mislila da je stvarno!“ Možda i da izmislite da je neko već upotrebio takvu „foru“ na vama, da to ide po principu „prenesi dalje“, možda čak i da nagovorite nekog da potvrdi vašu priču…

Naravno, jednom kad počnete da lažete, tome nema kraja. Zato, ako vam se ova varijanta ne sviđa, najbolje je da budete iskreni. Ponovo pozovite i ostavite još jednu poruku na sekretarici – poruku u kojoj ćete se izviniti i reći da ste se stvarno grozno osećali i da se sada osećate još lošije, te da ćete sve objasniti na viđenju uživo.

Ovakav postupak – izvinjenje, a ne izmišljanje – trebalo bi da popravi stvar. Kada se budete videli, objasnićete zbog čega ste bili toliko nervozni. Svaka dobra drugarica će imati razumevanja, izuzev ako joj svakog dana ostavljate takve poruke.

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.