Kad se najbolji prijatelj zaljubi u vas

Znate se oduvek. Rasli ste zajedno. Sve vreme ste se igrali zajedno, toliko da su vas svi zezali da ste kao sijamski blizanci. Čini vam se da ne postoji vreme kad niste bili najbolji prijatelji. A onda…

Onda vam vaš najbolji prijatelj (ili najbolja prijateljica) kažu da su zaljubljeni u vas. Ne znate šta da im odgovorite. Znate kako je nekom kad je zaljubljen – zaljubljivali ste se i sami. Znate koliko je teško kad vas odbiju, koliko to boli, i nemate ni najmanju želju da povredite jednu od najvažnijih, najznačajnijih, najdražih osoba u vašem životu. Ipak, šta da uradite? Vi njih i dalje vidite kao prijatelje. Jesu oni veoma posebne osobe u vašem životu, ali posebne kao vaši najbolji prijatelji, ne kao nešto drugo. Joj, šta učiniti?

Nažalost, ovde ne postoji bezbolno rešenje. Jedino što možete da učinite jeste da im na najnežniji mogući način kažete da ih jako volite – ali kao prijatelje. Da niste zaljubljeni u njih. Jasno vam je da će oni to, vrlo verovatno, veoma teško podneti, ali bilo bi mnogo gore da ih lažete i zavaravate. Tako biste na kraju i vi i oni bili mnogo više povređeni.

Nakon toga, biće im potrebno vreme da vas prebole. Moguće je da se neko vreme nećete viđati s njima uopšte – moguće je da će im biti lakše ako ne budete u njihovoj blizini. Imajte razumevanja za njih i nemojte im zameriti takvu želju. Ko zna, možda, dok su dalje od vas, nađu novu devojku ili dečka, pa im i to pomogne!

Ne brinite; nije naročito verovatno da će ovaj prekid u druženju biti trajan. Kad vas prebole (bez obzira na to da li su u međuvremenu našli nekog ili ne), vratiće se. Vi ćete biti tu da ih dočekate i da im pomognete da se vaše drugarstvo ponovo uspostavi. To više neće biti sasvim isto drugarstvo kao što je nekad bilo, ali to je neizbežno, jer ni vi više nećete biti iste osobe – svakako nećete celog života biti deca koja se igraju u pesku. Biće to jedno novo, zrelije, i, savršeno moguće, čak i čvršće i lepše prijateljstvo nego ranije.

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.