Kad shvatite da ste krivi za raskid

Veze, naročito tinejdžerske, veoma retko traju do kraja života; pre ili kasnije dođe do razlaza. Nekada se desi da nakon izvesnog vremena shvatite i priznate sebi da ste vi krivi za neuspeh veze i da ste još uvek zaljubljeni. Tada se postavlja pitanje šta učiniti.

Da ne bude zabune, pod „shvatite da ste krivi za raskid“ ne mislimo da poverujete u optužbe sada već bivšeg dečka da nešto nije u redu s vama jer posle dve nedelje veze niste htele da spavate s njim. U vezi niko ne treba da bude prisiljen da radi ono što ne želi. Ipak, može da se desi da priznate sebi da ste često izvoljevali iz čistog hira, da ste zahtevali da uvek sve bude po vašem, da voljenoj osobi niste hteli da pružite nikakvu nežnost, ni obične dodire ni poljupce… Može se desiti da shvatite da se niste poneli korektno, da ste s pravom ostavljeni – i da još uvek volite svog bivšeg dečka ili svoju bivšu devojku. Šta tad?

Ako su i oni vas voleli i trudili se oko vas, postoji šansa da vas i dalje vole, barem ako im niste uradili nešto zaista ružno (nešto u rangu širenja trača po školi da je njegova mama alkoholičarka, recimo). Tada može da bude dobra ideja da skupite hrabrost i priđete im, priznate grešku, obećate da grešku nećete ponoviti i zamoliti ih da vam daju još jednu šansu (ovo pod pretpostavkom da nisu u novoj vezi – ako jesu, tu ne možete ništa, osim da im se izvinite što ste ih povredili).

Hoće li ovo uspeti? Garanciju je nemoguće dati, ali ako vas ta osoba i dalje voli, moglo bi da uspe. U svakom slučaju, vredi pokušati – ako uspe, ponovo ćete biti s osobom koju volite (i tada bi vam bolje bilo da se trudite da ne ponavljate stare greške), a ako ne uspe, makar znate da ste pokušali da popravite stvar i znate šta u sledećoj vezi nipošto ne bi trebalo da radite. Drugim rečima, nemate baš mnogo da izgubite (ako ne uspe, biće to udarac na ego, i to je to, pošto već niste u vezi s voljenom osobom), a možete da dobijete novu šansu da budete srećni.

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.