Kad vas prijatelji/ica pokrade (2)

Ako se radi ne samo o pokušaju krađe već vam je neki predmet stvarno nestao, moguće je da će vam „misteriozno“ biti vraćen (prijatelj ili prijateljica „neće znati“ kako je do toga došlo, ili će se „zaprepastiti“ kad taj predmet ipak otkriju kod sebe). U svakom slučaju, vaš prijatelj ili prijateljica osećaće se veoma postiđeno i vrlo je verovatno da ništa slično neće ponovo pokušati.

Ovo je bila lepša varijanta. Malo se oni prave da ništa ne znaju, malo se vi pravite da ih zapravo ne optužujete i stvari se kako-tako izglade. Međutim, može i da ne ispadne tako – nestali predmet može da vam ne bude vraćen. Ako to bude slučaj, ako se vaš prijatelj ili prijateljica ne postide onoga što su uradili, verovatno će s vremenom postati hladniji prema vama i vaše prijateljstvo će se ugasiti (ako stvarno nemaju veze s nestankom vaših stvari, do ovog gašenja teško da će doći). Pokušajte da ne žalite za prijateljstvom ugašenim na ovakav način – ako je njima toliko malo stalo do vas da mogu bez veće griže savesti da vas pokradu, onda vam i nisu bili neki prijatelji.

Dodatna je nevolja ako vam je nestalo nešto od veće materijalne vrednosti ili nešto što pripada vašim roditeljima. Onda je znatno teže odustati od pokušaja da vratite ukradeno – ipak se ne radi o slatkim, ali jeftinim minđušicama kupljenim na rasprodaji. Tada ćete, najverovatnije, morati da roditeljima obazrivo ispričate za celu stvar i za sumnju ko je mogao to da učini, a pošto se radi o njihovoj stvari ili o nečemu za šta su oni izdvojili veću sumu novca da bi vam to kupili, moguće je da ćete morati da postupite tačno onako kako vam kažu ili bar da budete svedok neprijatnog razgovora između svojih roditelja i tog prijatelja ili prijateljice (ili između svojih roditelja i roditelja svog prijatelja ili prijateljice). Tada je, nažalost, prilično sigurno da vam ta osoba neće više biti prijatelj ili prijateljica. Probajte da ne tugujete zbog toga, jer ako je u stanju da od vas krade kao razbojnik, i ne zaslužuje vaše prijateljstvo. S vremenom ćete sigurno naći znatno bolje i znatno iskrenije prijatelje.

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.